Richterová (Piráti): Upozorňujeme na důležitost otevřené komunikace a zpřístupnění analýz a dat

01.08.2020 9:16

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru.

Richterová (Piráti): Upozorňujeme na důležitost otevřené komunikace a zpřístupnění analýz a dat
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Při procházkách Šumavou se člověku nechce myslet na Covid. Ale tým mě upozornil, že naše žádosti o rozumnou, komplexní národní strategii testování přinesly ovoce!

Sdílím tak mezi smrky, říčkami a slatěmi info navazující na začátek června, kdy jsme usnesením Sněmovny uložili vládě, aby představila Národní strategii testování pro onemocnění COVID19.

A podařilo se: Tento materiál je nyní veřejně dostupný na webu ministerstva zdravotnictví a dokonce je možné ho do 14. srpna veřejně připomínkovat. Toto si rozhodně zaslouží pochvalu, a ocenění i všem odborníkům, kteří se na strategii podíleli.

Mimochodem, za Piráty od začátku koronakrize upozorňujeme na důležitost otevřené komunikace a zpřístupnění analýz a dat, podle kterých ministerstvo postupuje. Pokud budeme spolupracovat skutečně všichni a materiály s daty budou dostupné k veřejné diskusi, do které se mohou zapojit odborníci z různých oborů, lze další vlny pandemie efektivně zvládnout.

A ještě poznámka: Adam Vojtěch také včera řekl na tiskové konferenci, že při zapojení laboratoří i mimo páteřní síť je možné dosáhnout testovací kapacity 25 000 testů denně - to už se blíží naší navrhované testovací kapacitě 30 000, kterou jsme požadovali už v květnu, kdy bylo jasné, že bez navýšení testovacích kapacit není možné zvládnout další vlnu.

Závěrem: za Národní strategií testování stojí jako vedoucí odborného kolektivu doc. Marián Hajdúch, kterého jsme s Piráty již dříve navrhli na státní vyznamenání.

Prolink ZDE, a užívejte dovolenou s vědomím, že jsme jako země na druhou vlnu i díky našemu tlaku a velké snaze mnoha vědeckých kapacit opět o něco připravenější!

Jsem ráda, že se můžu podělit i o takovéhle povzbuzení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.