Richterová (Piráti): Úřad práce kolabuje a nevyplácí. Plánují se nějaké změny, aby nedocházelo k prodlením?

24.01.2019 19:04

Interpelace na ministryni práce a sociálních věcí ve věci fungování Úřadu práce

Richterová (Piráti): Úřad práce kolabuje a nevyplácí. Plánují se nějaké změny, aby nedocházelo k prodlením?
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Děkuji. Jsem velmi ráda, že tu paní ministryně je, že zde je řada dalších ministrů. K mému dotazu. Ráda bych se zeptala na fungování Úřadu práce, protože se opět v médiích jako před rokem objevily informace, že některé úřady jsou v prodlení s výplatou dávek sociální podpory. Je to velký problém. V minulém roce se tomu i opakovaně věnoval výbor pro sociální politiku, protože pak si třeba lidé jsou i nuceni brát takové velice nevýhodné krátkodobé půjčky, když vědí, že na podporu mají nárok, má přijít a Úřad zkrátka kolabuje a nevyplácí. Zajímalo by mne, zda jsou nějaká systémová opatření, která chystáte ve vztahu k Úřadu práce. Je tam samozřejmě jasné, že se jedná o celkové informační systémy, s nimiž úředníci obtížnou, nevalně placenou práci musí vykonávat, ale vedle informačních systémů, které jsou problém, samozřejmě je i otázkou fluktuace na jednotlivých pracovištích, to, jak se daří obsazovat místa přímého kontaktu s klienty, jak tam vůbec fungují celé pracovní kolektivy, vzájemná podpora z různých specializací a měla bych poslední dotaz.

Nedávno bylo zavedeno i tzv. kvartální vykazování služeb, což je zase něco, co zatěžuje administrativně pracovníky, je nějaké vyhodnocování zavedené legislativy, plánují se změny, aby Úřad a podpora mohla fungovat co nejefektivněji a aby nedocházelo k prodlením? Tohle mne zajímá zejména. Jsem zvědava na odpověď. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice