Řihák (ČSSD): Bezpečnostní situaci v Příbrami řešíme

20.01.2014 14:31

Klub zastupitelů města Příbrami za ČSSD jednal o bezpečnostní situaci ve městě.

Řihák (ČSSD): Bezpečnostní situaci v Příbrami řešíme
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Obyvatelé Příbrami se v těchto dnech čím dál častěji obrací na svoje zastupitele s dotazy a podněty k bezpečnostní situaci ve městě. Pro vedení města je bezpečnost občanů prioritou. Proto se v neděli 19. ledna 2014 večer sešel klub zastupitelů ČSSD, aby situaci projednal, zaujal stanovisko a navrhl řešení současné situace. "Uvědomujeme si, že pocit bezpečí mezi příbramskými obyvateli v poslední době slábne. Ale žádáme všechny občany, aby přenechali řešení situace příbramské policii a městským strážníkům. Rozhodli jsme se řešit situaci okamžitě a klub přijal usnesení, ve kterém ukládáme svým zástupcům ve vedení města, aby připravili příslušné podklady a odpovědi na otázky, které máme. A to vše aby předložili na jednání nejbližšího zastupitelstva města, které bude v pondělí 27. ledna. Na tomto jednání chceme jako mimořádný bod jednání zařadit právě téma bezpečnostní situace ve městě," seznámil se závěry jednání příbramských zastupitelů za ČSSD předseda klubu Josef Řihák.

I přestože statistiky kriminality ukazují její pokles, se klub zastupitelů ČSSD shodl, že občané jsou právem znepokojeni. Proto musí být po projednání v zastupitelstvu přijata taková opatření, která povedou k většímu počtu strážníků v ulicích. Zastupitelé rovněž doporučili členům vedení města vyjednávat s Policií ČR o společných hlídkách strážníků a  policistů i o dalších opatřeních.

Situaci hodnotí sociálně demokratičtí zastupitelé jako závažnou a jsou připraveni ji řešit, jelikož si uvědomují svoji zodpovědnost za vedení města. "Chceme ujistit všechny spoluobčany, že bezpečnostní situaci řešíme, i nadále se budeme věnovat zejména prevenci a jsme připraveni podniknout veškeré kroky, které budou nutné k zajištění bezpečnosti a klidu v našem městě," dodal Josef Řihák.

Klub zastupitelů ČSSD Příbram

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.