Ropková (ČSSD): Hlavní město vyčlenilo deset milionů korun na opravy a vybavení škol

21.10.2015 16:00

Radní hlavního města Prahy na úterním zasedání schválili úpravu rozpočtu hlavního města, díky které bude možné realizovat celou řadu investičních akcí v oblasti pražského školství. Do rekonstrukcí budov a jejich vybavení investuje město celkem deset milionů korun. Po jednání městské rady to uvedla radní pro oblast školství a sociální politiky Irena Ropková.

Ropková (ČSSD): Hlavní město vyčlenilo deset milionů korun na opravy a vybavení škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Úpravou rozpočtu hlavního města, kterou pražští radní schválili, se otevřela cesta především k realizaci nutných oprav školských budov. „Jedná se zejména o opravy dosluhujících sociálních zařízení ve školách, tepelných rozvodů, fasád či o rekonstrukci povrchu víceúčelového hřiště, přičemž tyto investiční akce se týkají prakticky všech druhů škol zřizovaných hlavním městem,“ říká radní Ropková.

Největšími schválenými investičními akcemi jsou právě rekonstrukce sociálních zařízení. „Jedná se o Vyšší odbornou školu zdravotnickou a Střední zdravotnickou školu v Praze 1 a Obchodní akademii v Praze 10, kde investice v obou případech činí bezmála dva a půl milionu korun. Na těchto školách je situace skutečně havarijní,“ vysvětluje Ropková. O něco méně, bezmála 2,3 milionu korun, město investuje do nutné rekonstrukce rozvodů ústředního topení a vody v pavilonech Mateřské školy speciální, Základní škola praktické a Základní školy speciální v Praze 9.

Dále město podpoří například nákup plynové pánve na vaření ve školní jídelně Gymnázia Karla Sladkovského v Praze 3, instalaci elektronického zabezpečení vstupů do objektů Vyšší odborné školy sociálně právní v Praze 10 či dovybavení laboratoře fyzikální chemie na Masarykově střední škole chemické v Praze 1. „Schválené výdaje se celkem týkají jedenadvaceti škol po celém území hlavního města Prahy,“ uzavírá Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…