Ropková (ČSSD): Rada souhlasila s podporou dětských skupin

21.03.2017 21:53

Rada hl. m. Prahy dne 21. 3. 2017 odsouhlasila poskytnutí podpory vybraným projektům předloženým v rámci výzev Operačního programu Praha – pól růstu ČR. Pokud projekty doporučené k podpoře schválí také Zastupitelstvo hl. m. Prahy, poputují evropské finance na projektové záměry například z oblasti „Zvýšení dostupnosti zařízení péče o děti“ nebo „Snazšího vzniku a rozvoje znalostně intenzivních firem“.

Ropková (ČSSD): Rada souhlasila s podporou dětských skupin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Rada hl. m. Prahy doporučila k podpoře další tři projektové záměry předložené v rámci průběžné dvaadvacáté výzvy Operačního programu Praha – pól růstu ČR, která má za cíl „Zvýšení dostupnosti zařízení péče o děti“. Evropských dotací by se tak měly dočkat projekty zaměřené na zajištění provozu dětských skupin v Praze 12 a také dětská skupina BONA. Projektové záměry v rámci zmíněné výzvy jsou hodnoceny a schvalovány průběžně, zájemci z řad žadatelů tedy mohou své žádosti o podporu podávat až do 14. 12. 2017.

„Jsem ráda, že v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR můžeme podpořit další projekty zaměřené na provoz dětských skupin. Tyto aktivity umožňují rodičům dětí ve věku do zahájení školní docházky, a zejména ženám, dřívější návrat na pracovní trh, a ve velké míře tak přispívají k podpoře zaměstnanosti v Praze. Význam těchto projektových záměru je tedy neoddiskutovatelný,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

Dalším projektem, který Rada hl. m. Prahy doporučila k podpoře, je „Rozšíření a zvýšení kvality a efektivity fungování inkubačních kapacit xPORT VŠE Business Accelerator“. Tento projektový záměr byl předložen Vysokou školou ekonomickou v Praze v rámci desáté výzvy Operačního programu Praha – pól růstu ČR, která byla vyhlášena v lednu loňského roku. Cílem této výzvy bylo podpořit „Snazší vznik a rozvoj intenzivně znalostních firem“. V případě schválení Zastupitelstvem hl. m. Prahy bude projekt podpořen celkovou částkou ve výši až 35 mil. Kč.

„Cílem desáté výzvy bylo podpořit vznik a rozvoj vědeckotechnických parků a podnikatelských inkubátorů, jejichž vybavenost a kvalita významně ovlivňují konkurenceschopnost svého regionu. Projekt xPORT Vysoké školy ekonomické v Praze je velmi zajímavým počinem v této oblasti a těší mě, že můžeme v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR přispět ke zvýšení jeho efektivnosti,“ doplnil Jan Hauser, ředitel odboru evropských fondů Magistrátu hlavního města Prahy.

Informace o Operačním programu Praha – pól růstu ČR jsou zájemcům k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.