Rosa (ODS): Trutnovské Bojiště bude mít nový amfiteátr

19.09.2022 16:05

Koncerty, festivaly, akce pro rodiny s dětmi. Nejen to nabízí trutnovský areál Bojiště. Radnice do něj nyní chystá velkou investici. Kompletně opraví jeho amfiteátr.

Rosa (ODS): Trutnovské Bojiště bude mít nový amfiteátr
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Proč zrovna amfiteátr? Protože je to srdce celého areálu, díky kterému prostor žije a konají se tu velké akce,“ zdůvodňuje plány Michal Rosa, starosta města Trutnova. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí
Radnice chystá kompletní odstranění všech laviček vč. betonových patek a kovových konstrukcí. Vlivem stáří a opotřebení jsou již hodně poškozené. Poté přijdou na řadu terénní úpravy. Odstraní se stávající chodníky včetně podloží, obruby a povrchy pod lavičkami.

Nové lavičky budou z kovové konstrukce se sedáky a opěradly z impregnovaného sibiřského modřínu. „Oproti původnímu řešení řad sedadel do tvaru oblouku, budou řady laviček v rovině. Je to nejen na výrobu levnější varianta, ale v případě potřeby bude mnohem jednodušší je opravit,“ vysvětluje Klára Bednářová, vedoucí Odboru majetku města MěÚ Trutnov. Kapacita nového amfiteátru bude přibližně 1256 míst k sezení. Mezi řadami laviček vzniknou dva nové chodníky ze žulových kostek. Opravy se dočká také plocha mezi podiem a lavičkami, která bude z hutněného asfaltového recyklátu.

Radnice v tuto chvíli chystá výběrové řízení na dodavatele stavby. Odhadovaná částka na revitalizaci amfiteátru je dle projektu 9.500.000 Kč včetně DPH. Výsledná cena však bude známá až po skončení výběrového řízení v průběhu podzimu. Přípravné práce by mohly začít ještě letos. „Hotovo chceme mít do konce května příštího roku, abychom nijak nebránili začátku nové sezóny v areálu,“ dodává trutnovský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …