Rosa (ODS): Začíná revitalizace parku v Horním Starém Městě

17.10.2022 22:59

Nové a moderní podoby se dočká park vedle kostela sv. Václava v Horním Starém Městě. Většinu nákladů navíc pokryje dotace ze Státního fondu životního prostředí. Revitalizace začne už tento týden.

Rosa (ODS): Začíná revitalizace parku v Horním Starém Městě
Foto: ODS
Popisek: ODS

Nové cesty, úprava zeleně i nový mobiliář. Takovou proměnu parku chystá trutnovská radnice. „Pokračujeme v úpravách veřejných prostranství napříč Trutnovem. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí
Vloni jsme dokončili revitalizaci lesoparku na Šestidomí, nyní zahajujeme práce v Horním Starém Městě, v zimě začneme s úpravami na náměstí Hraničářů a na příští rok chystáme Lípové náměstí v Poříčí,“ popisuje plány Michal Rosa, starosta města Trutnova. 

V parku v Horním Starém Městě se občané mohou těšit na kompletně nový mobiliář, tedy na nové lavičky, veřejné osvětlení, odpadkové koše, a hlavně odpočinkovou zónu. Vznikne zde krytý prostor vhodný například k setkávání. „V parku vytvoříme nové mlatové cesty. Pokácíme staré, přerostlé a nebezpečné dřeviny, a naopak místo nich vysadíme novou zeleň,“ říká k úpravám David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov.

Práce začnou už tento týden a kompletně hotovo by mělo být příští rok v létě. Revitalizaci parku zajišťují Technické služby Trutnov, s. r. o., za zhruba 4,5 milionu korun. Městu se na tuto akci podařilo získat dotaci za Státního fondu životního prostředí ve výši necelé 4 miliony korun, tudíž radnice uhradí pouze půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

20:07 Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o příměří a budoucí podobě Ukrajiny