Rozvoral (SPD): Chceme navyšovat počty občanů v ČR podporou pracujících rodin, ne imigranty

25.03.2020 6:28

Český statistický ústav koncem minulého týdne zveřejnil předběžný údaj, že počet obyvatel České republiky v roce 2019 vzrostl o téměř 45 tisíc osob oproti roku 2018. Tento nárůst byl způsoben imigrací ze zahraničí, zejména z Ukrajiny.

Rozvoral (SPD): Chceme navyšovat počty občanů v ČR podporou pracujících rodin, ne imigranty
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje, že nechce, aby se naše země stala montovnou Evropy, ve které budou ve velké míře pracovat zahraniční dělníci. To je naneštěstí v současné době tvrdá realita a počty zahraničních dělníků, kteří vykonávají méně náročné pracovní pozice v průmyslu a stavebnictví, rostou, což nepodporujeme. Jsme si dobře vědomi, že pokud chceme, aby naše země ekonomicky rostla a měla v následujícím dlouhodobém období dostatek financí například na vyplácení důchodů, musíme mít v budoucnu dostatek našich českých pracujících lidí. Hnutí SPD zvolilo cestu podpory mladým pracujícím rodinám, starajících se o své děti, což je ta správná cesta. Ideální situace by nastala, kdyby rodiny měly dvě a více dětí. Proto je naší prioritou finanční podpora mladých pracujících rodin. Námi představený projekt „Rodina na prvním místě“ představuje finanční pobídky a velké daňové úlevy právě rodinám, které pracují a vychovávají děti.

Anketa

Podporujete předsedu vlády Andreje Babiše? (Ptáme se od 24.3.2020)

93%
7%
hlasovalo: 39607 lidí

V údajích Českého statistického úřadu se konstatuje, že počet obyvatel České republiky vzrostl minulý rok nejvíce za posledních 11 let, a to o více než 44.000 na celkový počet téměř 10.700.000. V Česku se ovšem v roce 2019 narodilo 112.231 dětí, což je skoro o 1.800 méně než v roce 2018. V loňském roce zemřelo o 600 osob méně než v roce 2018. V roce 2019 zemřelo v ČR celkem 112.362 lidí, zemřelých tak bylo vloni o 131 více než narozených. Za nárůstem počtu obyvatel tak stála výhradně zahraniční imigrace. Do země se v loňském roce přistěhovalo 65.571 cizinců, naopak za hranice zamířilo z Česka 21.301 lidí. Nejvíce z přistěhovalých tvoří Ukrajinci, kterých u nás v loňském roce přibylo přibližně 18.000. Následují Slováci, Rusové a Rumuni. Ze statistik lze také vyčíst, že nejlidnatějším krajem republiky jsou střední Čechy, kde ke konci roku 2019 žilo 1.324.277 lidí. Středočeský kraj zároveň zaznamenal nejvyšší meziroční přírůstek, a to o 15.809 osob. Nejvíce se na tom podílí zahraniční dělníci pracující v automobilce v Mladé Boleslavi. Naopak o 2.760 osob klesl počet obyvatel v Moravskoslezském kraji.

Hnutí SPD bude i nadále v Poslanecké sněmovně předkládat vlastní zákony a zároveň bude podporovat všechny ostatní návrhy zákonů, které budou vedeny s cílem výrazné podpory našich pracujících rodin, které vychovávají děti. I v souběhu současných mimořádných událostí vzniklých s nemocí COVID-19, které velmi oslabí naše hospodářství, musíme finance ve státním rozpočtu na české pracující rodiny najít.

Naše hnutí SPD zcela podporuje výdaje na zabránění šíření koronaviru v České republice a zdraví našich občanů staví jako prioritu. Pevně věříme, že se s touto zákeřnou nemocí a to zodpovědností všech občanů, kteří budou zároveň i pozitivní, do několika měsíců úspěšně vypořádáme, a že se ve státním rozpočtu najde i dost financí na podporu českých pracujících rodin vychovávajících děti.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…