Rozvoral (SPD): Demokracii a svobodu - už nikdy o nás bez nás

18.09.2017 10:29

Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) má ve svém názvu i programu přímou demokracii a svobodu. Demokracie i svoboda jsou v této zemi vážně ohroženy.

Rozvoral (SPD): Demokracii a svobodu - už nikdy o nás bez nás
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Naše hnutí SPD prosazuje zásadní legislativní změny k jejich obraně. Žádáme přímou volbu a odvolatelnost politiků. Jejich trestní a hmotnou odpovědnost. Všechny politiky musíme volit přímo, stejně jako prezidenta. Pouze tak omezíme moc stranických mafií. Prosazujeme také časově omezený mandát soudců a jejich hmotnou odpovědnost.

Prosazujeme právo občanů rozhodovat o veřejných věcech v referendu. Budeme novelizovat zákon o místním referendu a prosazujeme zákon o obecném referendu. Občané mají právo se tímto způsobem vyjádřit ke všem zásadním otázkám budoucnosti českého státu, včetně členství v EU nebo v NATO.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Za zásadní ohrožení demokracie považujeme činnost takzvaných neziskových organizací s politickým a ideologickým programem. Dnes jsou úzce propojeny na činnost státní správy a realizují ideologické a politické cíle za veřejné prostředky. Zakážeme jejich financování z prostředků státního rozpočtu. V případě neziskových organizací financovaných a řízených ze zahraničí použijeme legislativní příklad z USA nebo z Izraele k zajištění transparentnosti v jejich činnosti.

Naše hnutí SPD bude prosazovat zásadní změny v činnosti České televize a Českého rozhlasu. Prosadíme zvýšení kontrolních pravomocí státu nad hospodařením v těchto veřejnoprávních institucích. Zrušíme rozhlasové i televizní poplatky u fyzických osob a rozhlas i televize budou pracovat na základě rozpočtové dotace státního rozpočtu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.