Rozvoral (SPD): Demonstrovali jsme společnou sílu vlastenců

01.05.2019 16:50

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k současné politické situaci.

Rozvoral (SPD): Demonstrovali jsme společnou sílu vlastenců
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), v němž hodnotíme čtvrteční zahájení kampaně SPD do voleb do Evropského parlamentu jako velmi úspěšné a vyzýváme všechny členy a voliče SPD k účasti ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května 2019. Současná Babišova vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM v tomto složení neslouží občanům a SPD vidí řešení ve vládě odborníků, kterou by mohla podpořit, pokud by tato vláda plnila i priority programu SPD. Vítáme úspěch protiimigrační strany Vox ve španělských parlamentních volbách, který poukazuje i s úspěchem dalších vlasteneckých stran na vzestup patriotismu po celé Evropě. V souvislosti s květnovými oslavami porážky Německa v roce 1945 připomínáme, že Německo zaplatilo naší zemi pouze maličký zlomek reparací, na které máme oprávněný nárok, a jejichž vymáhání po Německu SPD požaduje. Hnutí SPD také říká, že pokud nás prezident Francie Macron chce vyloučit ze Schengenu za to, že odmítáme imigranty, ať tak klidně učiní. A ať nás klidně vyloučí i z EU. V takovéto EU, kde se jen vyhrožuje, být nechceme!

1. Demonstrovali jsme společnou sílu vlastenců.

Ve čtvrtek 25. dubna hnutí SPD pořádalo v Praze na Václavském náměstí demonstraci „Za svobodnou Evropu, bez imigrace a diktátu EU“, kterou jsme zároveň zahájili kampaň do nadcházejících klíčových voleb do Evropského parlamentu. Na akci vystoupili se svými projevy kolegové z naší evropské vlastenecké frakce Geert Wilders, Marine Le Pen, Janice Atkinson, Matteo Salvini se spojil formou videozdravice a také Tomio Okamura a lídr SPD do eurovoleb MUDr. Ivan David, CSc. Akce se zúčastnily na tři tisíce příznivců a naprosto zkrachoval pokus několika desítek odpůrců narušit její průběh.

Předsednictvo SPD vyslovuje v této souvislosti poděkování všem našim členům, příznivcům a účastníkům, kteří nás přišli na demonstraci podpořit. Zvláštní poděkování potom patří organizátorům a Policii ČR, kteří zajišťovali bezpečnost a hladký průběh celé akce. Děkujeme za skvělé vystoupení skupině Ortel. Vyzýváme všechny naše členy, příznivce a sympatizanty k maximální účasti ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 24. až 25. května 2019. Máme velkou šanci na získání několika mandátů a budeme tak moci prosazovat náš program i na úrovni Evropského parlamentu společně s našimi politickými partnery v rámci společné frakce.

2. Ve své nahotě se zde opět ukazuje ohavná podstata EU a jejích nabubřelých arogantních lídrů.

Francouzský prezident Macron vyhrožuje České republice a dalším státům odmítajícím imigranty, že když se nebudou podílet na přijímání imigrantů, budou vyloučeny ze Schengenského prostoru. EU, která se stále více stává jen fíkovým listem pro franko-germánské neomarxistické impérium, už nemá co nabídnout, a tak jen vyhrožuje. Hnutí SPD odmítá ustupovat takovému vyhrožování a klidně, ať nás ze Schengenu a i z Evropské unie vyloučí. V takové Evropské unii být nechceme! Pokud nechcete, aby Vám vládli Merkelová, Macron, Juncker a Soros, přijďte k REFERENDU o EU a IMIGRACI 24. a 25. května!

3. Vláda nepracuje, jen se hádá a střídá ministry.

Předsednictvo hnutí SPD považuje stávající výměnu ministrů vlády Kněžínka, Ťoka a Novákové za potvrzení vládní krize koaliční vlády ANO, ČSSD s podporou KSČM. Premiér Andrej Babiš těmito výměnami potvrzuje nejen špatný výběr ministrů, ale zároveň i současnou krizi vlády při hledání úspor v příjmech a výdajích státního rozpočtu. Hnutí SPD nesouhlasí s požadavky ČSSD na příjmy a výdaje státního rozpočtu a nesouhlasí s jejich účastí ve vládě. Vláda v tomto složení neslouží našim občanům. Řešení SPD vidí v demisi celé vlády a jmenování vlády odborníků. Na základě prosazení našich priorit je potom SPD ochotna takovouto vládu podpořit. Tento politický projekt prosazujeme od počátku a politická realita potvrzuje jeho správnost.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

4. Zájmy České republiky jsou na prvním místě.

Předsednictvo SPD souhlasí s názory prezidenta Miloše Zemana, které pronesl při návštěvě Číny v rámci summitu zemí čínského projektu Hedvábné stezky. Prezident doufá, že firma Huawei bude zapojena do digitalizace v Česku včetně budování sítí páté generace. Hnutí SPD zastává názor, že veškeré diskuze o bezpečnostních rizicích spojených s firmou Huawei jsou pouhými spekulacemi, které mají za cíl poškodit zájmy této firmy. Bezpečnostní rizika nejsou potvrzená. Ve skutečnosti se jedná výhradně o otázku zájmů byznysu USA, který je spojen s možnostmi provozování v rámci sítě páté generace na našem území na úkor čínské firmy Huawei. Hnutí SPD odmítá podřizovat zájmy naší země obchodní válce USA.

5. Španělé se probouzí z multikulturního blouznění.

Předčasné volby ve Španělsku provázela mimořádná účast. Historicky poprvé v parlamentních volbách uspěla protiimigrační strana Vox, která získala více než dvě desítky mandátů. Je to důsledek politické krize bývalé vlády lidoveckého premiéra Mariana Rajoye, kterému španělský parlament vyslovil 1. června 2018 nedůvěru a tím jej jako předsedu vlády svrhl. Politická krize ve Španělsku je důsledkem dlouhodobého potlačování snah Katalánska o samostatnost a nezvládnuté migrační politiky. Je nutné připomenout surové potlačení referenda v Katalánsku, kde bylo zraněno na 900 občanů.

6. Připomínáme si porážku nacistického Německa v květnu 1945.

Hnutí SPD si připomíná výročí květnových událostí v roce 1945. Květnové povstání českého lidu a osvobození Československa armádami Spojenců znamenalo konečnou porážku nacistického Německa. Je třeba znovu připomenout zapomínané obětí 140 000 vojáků tehdejší sovětské armády a 33 000 vojáků rumunské armády, kteří padli v letech 1944 a 1945 na území Československé republiky. Zachránili nás před konečným řešením české otázky, kdy Německo plánovalo likvidaci našeho národa. Německo dosud zaplatilo jen mizivý díl válečných reparací. Hnutí SPD jako jediná politická strana nepovažuje tuto otázku za uzavřenou a žádá zaplacení zbytku reparací, které nám po právu náleží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce