Rozvoral (SPD): Francie chce omezit islámský separatismus a radikální islám zákonem

15.07.2021 10:21

Vrcholní představitelé Francie pod tlakem stále většího počtu Francouzů, kteří se už necítí ve své zemi bezpečně z důvodu stále většího vlivu islámské ideologie, začali konat konkrétní opatření k potlačení všech forem radikálního islámu v zemi.

Rozvoral (SPD): Francie chce omezit islámský separatismus a radikální islám zákonem
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD dlouhodobě varuje před probíhající islamizací evropských zemí, kterou v masivním počtu umožnili vrcholní lídři EU v roce 2015, když povolili vstup do unijních zemí více než milionu nelegálních imigrantů (většinou vyznavačů islámské ideologie). Vše probíhalo pod hlavičkou projektu evropské integrace, čímž byla a stále je přímo ohrožena svoboda a demokracie v Evropě, neboť součástí tohoto procesu je řízená islamizace Evropy. Probíhající nelegální imigrace je počáteční fází konfliktu, který v konečné fázi ohrozí svobodu, demokracii i samotnou existenci všech unijních zemí.

Současná situace, například ve Francii, to plně potvrzuje a tamní politici dlouho nad problematickým soužitím Francouzů a muslimů přivírali oči, a začali problém řešit až po nátlaku samotných Francouzů; viz např. otevřený dopis adresovaný prezidentovi Emmanuelovi Macronovi podepsaný 20 generály ve výslužbě a podporovaný více než stovkou vysokých důstojníků a tisícem vojáků francouzské armády, ve kterém varovali před radikálním islamismem posilujícím na francouzských předměstích.

Válku radikálnímu islámu vyhlásila Francie koncem minulého roku, kdy prezident Emmanuel Macron představil zákon, který má muslimy ve Francii chránit před škodlivými vlivy ze zahraničí a zabránit „islámskému separatismu“. Smyslem zákona má být regulace muslimských prostorů, boj s islámským radikalismem a ochrana sekularismu. Zákon má celkem asi 50 paragrafů, kde například činí předškolní docházku povinnou od 3 let s možností v konkrétních případech požádat o domácí výuku. Cílem je ukončit činnost nelegálních škol, které vedou zastánci tvrdé linie. Zákon usiluje též o to, aby se mešity registrovaly jako náboženská místa, protože řada současných mešit ve Francii funguje na bázi spolku. Zahraniční financování není zakázáno, ale musí být deklarováno v případě, že přesahuje 10 tisíc eur.

V souvislosti s rostoucím islámským radikalismem Francie též rozběhla několik osvětových kampaní. Například francouzská tajná služba DGSI hledá nové kolegy a pod heslem: „Bojujte s námi proti islámskému radikalismu“ vyrazila na veřejnost. Spustila nový web, kde se zájemci mohou přihlásit. Celou sekci přitom webové stránky věnují boji proti terorismu, kde Francouzům vysvětlují, jak poznat islámského radikála, a apelují na lidi, aby vše podezřelé oznámili.

Hnutí SPD vítá aktivity probíhající ve Francii v důsledku omezení islámského separatismu a radikálního islámu v zemi. Bude to ale velmi obtížný boj, neboť islámská ideologie už má ve Francii zapuštěné silné kořeny. Nechceme tento stav připustit i v České republice, a proto žádáme naše ukončení členství v Evropské unii na základě referenda. Situace v současné Francii je pro nás dosti silné varování – islámskou ideologii v naší zemi nechceme!

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…