Rozvoral (SPD): Hnutí SPD považuje zahraniční politiku za výlučné právo České republiky

31.08.2021 13:10 | Tisková zpráva

Všichni vnímáme, jaká bezpečnostní rizika mohou zcela zásadně ovlivnit život v naší zemi, a proto bych rád podal informaci o tom, jaké priority v zahraniční politice má hnutí SPD, které vycházejí z našeho volebního programu.

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD považuje zahraniční politiku za výlučné právo České republiky
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Česká zahraniční politika musí být opět sebevědomá a mít za hlavní cíl ochranu bezpečí a zájmů ČR a jejích občanů. Zahraniční politiku považujeme za výlučné právo ČR a z tohoto důvodu požadujeme, aby naše zahraniční politika vycházela z rovnocenného, přátelského a vzájemně výhodného vztahu ke všem zemím, se kterými budeme obchodovat a jednat podle vlastního rozhodnutí. Nenecháme si od nikoho diktovat, s kým se smíme stýkat a s kým nikoliv. Našimi politickými partnery v Evropě jsou politické strany sdružené ve europarlamentní frakci Identita a demokracie (ID). V rámci vymezení naší zahraniční strategie podporujeme vzájemnou kooperaci se svými sousedními státy, kde upřednostňujeme spolupráci formátu V4+, a to prioritně v oblasti bezpečnosti naší republiky a její obrany proti vnějšímu nepříteli.

Za zcela zásadní považujeme přijetí funkčního zákona o referendu, který by umožnil našim občanům hlasovat o členství v mezinárodních organizacích (EU a NATO). Naše hnutí SPD v referendu i ve sněmovně bude hlasovat pro co nejrychlejší opuštění EU a v případě Czexitu chceme prosadit smluvní partnerství s evropskými zeměmi, které umožní volný pohyb občanů, zboží, peněz a služeb na základě vzájemných smluv a podle zákonů a zájmů ČR, které budou pro nás prospěšné. Podporujeme spolupráci suverénních zemí. Nedovolíme další vysávání naší země nadnárodními korporacemi bez toho, že by tyto korporace nepřispívaly svými reinvesticemi a daněmi významně k budování naší země.

Benešovy dekrety jsou pro nás neprolomitelné a nároky sudetských Němců považujeme za bezpředmětné. Odmítáme snahy o posílení vlivu Sudetoněmeckého landsmanšaftu na českou politiku. Na mezinárodním poli otevřeme otázku dosud nesplacených válečných reparací, které nám dluží Německo.

Anketa

Je dobře, že se děti ve školách budou znovu testovat na covid-19?

29%
67%
hlasovalo: 3854 lidí

Migrační politika EU je proti zájmům ČR. Proto je jedním z našich hlavních programových cílů kategorické odmítnutí existující úpravy uprchlických kvót ze strany EU. Budeme navrhovat jiný systém řešení založený na bázi zajištění bezpečnosti našich vlastních hranic. Propustnost vnější hranice EU musí být zabezpečena tak, aby zajistila maximální kontrolu nelegální imigrace a zamezila vstup nelegálních imigrantů na území EU, to vše v souladu s mezinárodními konvencemi. Chceme prosadit, aby nelegální překročení hranic ČR, stejně jako nelegálního pobytu, bylo kvalifikováno jako trestný čin, a nikoliv pouze jako přestupek.

Jsme zásadně pro rovnoprávné postavení ČR vůči všem zahraničním partnerům, státům i firmám. Jsme pro respektování práva národů na sebeurčení v jejich historických hranicích. Na mezinárodní scéně žádáme vyšetřování všech válečných zločinů, včetně tureckých a amerických.

Hnutí SPD má takto stanovené priority naší zahraniční politiky. Souhlasíte-li s námi, podpořte naše voliče v podzimních parlamentních volbách – jedině jako součást vládnoucí koalice budeme moci naše body programu uvádět do praxe. Děkujeme.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…