Rozvoral (SPD): Hnutí SPD požaduje referendum o vystoupení z EU

22.09.2021 17:33

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD požaduje referendum o vystoupení z EU
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že požadujeme po vládě, aby uznávala protilátky proti covidu-19 jako možnost prokazování bezinfekčnosti. Donutit lidi s protilátkami k očkování může ohrožovat jejich zdraví a život. Předseda KDU-ČSL Jurečka opustil křesťanské hodnoty. Kvůli účasti ve vládě s neomarxisty je ochoten tolerovat manželství pro homosexuály. Europoslanci chtějí vlastní armádu EU, jednotnou zahraniční politiku a přijetí afghánských "uprchlíků". Hnutí SPD požaduje referendum o vystoupení z EU! Odmítáme faktickou legalizaci nelegální imigrace, kterou plánuje EU vytvořením „legálních cest" pro imigraci. Hnutí SPD je znepokojeno délkou a závěry vyšetřování ekologické havárie na řece Bečvě. Viníci musí být potrestáni! Nový pakt USA, Británie a Austrálie (AUKUS) a vyšachování Francie dokládá rozklad NATO. Spojené státy rozjíždí závody ve zbrojení. Evropská unie v čele s eurokomisařkou Jourovou (hnutí ANO) se arogantně vměšuje do českých voleb. Odmítáme porušování naší suverenity ze strany EU.

1. Požadujeme po vládě, aby uznávala protilátky proti covidu-19 jako možnost prokazování bezinfekčnosti. Donutit lidi s protilátkami k očkování může ohrožovat jejich zdraví a život.
Hnutí SPD dlouhodobě požaduje po vládě ANO a ČSSD, aby uznávala protilátky proti covidu-19 jako možnost prokazování bezinfekčnosti. Debatu sněmovna minulý týden po vymezené hodině přerušila na neurčito. Přitom donutit lidi s protilátkami k očkování může ohrožovat jejich zdraví a život. Ministerstvo zdravotnictví řízené ministrem Adamem Vojtěchem (za ANO) se stále není schopno jednoznačně vyjádřit k možnostem, jak prokázat bezinfekčnost kromě testu, nemoci v posledním půlroce či očkování. Přitom testy na protilátky uznávají například v Rakousku. Odmítáme povinné covid očkování a požadujeme docházku dětí do škol bez podmínek, včetně jejich volnočasových aktivit, kdy na kroužcích je test stále nutný a rodiče musí zajišťovat testy sami. Sněmovna nám zároveň na poslední řádné schůzi v tomto volebním období opakovaně odmítla schválit zrušení pandemické pohotovosti.

2. Předseda KDU-ČSL Jurečka opustil křesťanské hodnoty. Kvůli účasti ve vládě s neomarxisty je ochoten tolerovat manželství pro homosexuály.
Předseda lidovců Marian Jurečka v pátečním rozhovoru pro Deník N nejprve řekl, že pokud budou partneři v koalici SPOLU (ODS a TOP 09) pro manželství gayů a leseb, pochybuje o případné společné vládě. Následně ale hned v sobotu toto své vyjádření na sociálních sítích dementoval. Ustoupil tak od požadavku, aby koaliční partneři SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09) nedovolili v případné budoucí vládě schválení manželství pro stejnopohlavní páry. Jinými slovy tak Jurečka definitivně opustil křesťanské hodnoty lidovců výměnou za vládní korýtka. Potvrzuje se tak historie, kdy se KDU-ČSL spojila s kýmkoliv, jenom aby se dostala k moci. Kam vítr, tam plášť. Hnutí SPD je tím pádem jediným parlamentním subjektem, který hájí hodnoty tradiční rodiny, tedy že manželství je výhradně svazek mezi mužem a ženou. Rodina je pro SPD na 1. místě!

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

3. Europoslanci chtějí vlastní armádu EU, jednotnou zahraniční politiku a přijetí afghánských "uprchlíků". Hnutí SPD požaduje referendum o vystoupení z EU!
Europoslanci chtějí vlastní armádu EU a přijetí afghánských „uprchlíků“. Evropská unie chce po neúspěchu spojenecké mise v Afghánistánu vybudovat vlastní obranné síly a přestat být vojensky závislá na Spojených státech. Shodli se na tom minulý týden poslanci Evropského parlamentu v usnesení, v němž označili odchod ze země za „kolektivní selhání" Západu. Státy Evropské unie zároveň oživily v reakci na vývoj v Afghánistánu letitou myšlenku na vybudování vlastních sil rychlé reakce a hovoří o posilování obranné spolupráce. Europoslanci minulý týden zároveň vyzvali k tomu, aby členské země upustily v zahraniční a bezpečnostní politice od jednomyslného rozhodování a přešly k většinovému. To hnutí SPD jednoznačně odmítá, jelikož Česká republika ztratí vliv na rozhodování o naší republice! Odmítáme jak myšlenku výstavby společné evropské armády, tak předávání dalších pravomocí do Bruselu. Požadujeme prosazení zákona o referendu, včetně referenda o vystoupení z EU.

4. Odmítáme faktickou legalizaci nelegální imigrace, kterou plánuje EU vytvořením „legálních cest" pro imigraci.
Minulou středu pronesla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová 70 minutový projev o stavu EU. V projevu mj. oznámila podporu tzv. Green Dealu EU (Zelený úděl) a změnu přístupu k reformě azylového systému, kterou by měla po několika letech spustit Evropská komise. Von der Leyenová zároveň doufá, že se podaří získat podporu všech členských států pro zajištění propojení mezi azylem a návraty. „Budeme bojovat s pašeráky, posílíme vnější hranice, prohloubíme naše zahraniční partnerství a vytvoříme legální cesty," řekla. Von der Leyenová jenom slibuje, ale ve skutečnosti zůstává pouze u těch slibů. Schengen nefunguje a meziroční nárůst zadržených nelegálních imigrantů na našem území je podle zpráv Policie ČR o 236 procent. Požadujeme nulovou toleranci nelegální imigrace a odmítáme islamizaci České republiky. Chceme ochranu našich hranic a zajištění bezpečnosti našich občanů. Odmítáme faktickou legalizaci nelegální imigrace, kterou plánuje EU vytvořením „legálních cest" pro imigraci.

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí

5. Hnutí SPD je znepokojeno délkou a závěry vyšetřování ekologické havárie na řece Bečvě. Viníci musí být potrestáni!
Hnutí SPD je znepokojeno délkou a závěry vyšetřování ekologické havárie na řece Bečvě, ke které došlo v září loňského roku. Při této ekologické katastrofě došlo k úniku velkého množství neznámých látek (pravděpodobně kyanidů) do řeky Bečvy a následné otravě a úhynu všech živých organismů na 40 kilometrech řeky. Vyšetřování příčin však vzbuzuje stále spoustu otazníků. Je evidentní, že v prvních okamžicích jednaly odpovědné organizace nekoordinovaně. Policie ČR, která za vyšetření případu zodpovídá, nakonec obvinila jednu firmu a jednu fyzickou osobu. Proto jsme podpořili vznik sněmovní vyšetřovací komise, aby se seznámila s materiály šetření a posoudila, zde během vyšetřování nedošlo k pochybením. Pro SPD je zásadní, aby se již podobná havárie do budoucna neopakovala a aby byli viníci potrestáni.

6. Nový pakt USA, Británie a Austrálie (AUKUS) a vyšachování Francie dokládá rozklad NATO. Agresivní Spojené státy rozjíždí závody ve zbrojení.
Minulý týden byl oznámen vznik nového paktu USA, Británie a Austrálie (AUKUS), jenž zaručuje Austrálii možnost vlastnit ponorky na jaderný pohon. Austrálie zároveň oznámila, že odstoupí od smlouvy na výrobu ponorek v hodnotě 866 miliard korun, kterou uzavřela s francouzskou firmou Naval Group v roce 2016. Místo toho Austrálie hodlá postavit nejméně osm ponorek na jaderný pohon, což má umožnit právě nový bezpečnostní pakt AUKUS. Pakt od té doby čelí silné kritice zejména ze strany Číny a Francie. Ozval se i Nový Zéland s tím, že ponorky ve vlastních vodách nestrpí. Tento nový pakt tvoří anglosaské země se stejnými tradicemi a moderními ozbrojenými silami. Podle SPD se jedná o zásadní krizi mezi státy NATO, tedy Francií a USA. Pakt AUKUS současně ukazuje na klesající význam NATO. Jedná se o další akt ze strany USA, který vypovídá o jejich zahraniční politice, který vede k závodům ve zbrojení. Takže americké jaderné ponorky pro formálně "nejadernou" Austrálii, a doslova "nadiktované" vrtulníky pro ČR, to vše na úkor evropských zbrojařských firem včetně těch našich. Z toho pro nás jasně vyplývá, že pro Spojené státy existují pouze vlastní zájmy a žádní skuteční spojenci. Je potřeba budovat vlastní obranné schopnosti, protože na USA a NATO nelze spoléhat a situace se bude i s ohledem na chování Turecka dále zhoršovat. To je názor SPD!

7. Evropská unie v čele s eurokomisařkou Jourovou (ANO) se arogantně vměšuje do českých voleb. Odmítáme porušování naší suverenity ze strany EU.
Evropská unie prostřednictvím místopředsedkyně Evropské komise Věry Jourové z hnutí ANO předvádí neskutečnou aroganci a vměšuje se do vnitřních záležitostí suverénních států. Jourová řekla, že případná vláda ANO a SPD je „naprosto nepřijatelná". EU i Jourová nám nemají co mluvit do toho, koho si v naší zemi občané zvolí a jakou budeme mít vládu. To bude záležet na rozhodnutí občanů a následné dohodě politických stran po volbách ve Sněmovně. Vyjádření vedoucího představitele EU dokazuje to, že EU pohrdá demokracií a vůlí občanů. Hnutí SPD jasně odmítá vměšování Evropské unie do suverenity České republiky a je to pro nás jen další důkaz, že by Česká republika měla z EU vystoupit. Odmítáme omezenou suverenitu ve stylu Brežněva, kterou nám ordinuje EU a Jourová. O složení budoucí vlády rozhodnou výhradně občané České republiky, kteří rozdají nové politické karty. Hnutí SPD udělá maximum v rámci povolebních vyjednávání, aby prosazovala náš program. Česká republika na 1. místě.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…