Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si vytýčilo základní teze dlouhodobého politického programu

09.12.2022 21:45 | Komentář

První prosincovou sobotu se v Praze uskutečnila již IX. celostátní konference hnutí SPD, na které se řešily základní teze našeho politického programu.

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si vytýčilo základní teze dlouhodobého politického programu
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Všemi hlasy delegátů bylo schváleno usnesení, obsahující i tyto tři zásadní body:

  1. V rámci bezpečnosti České republiky a s ohledem na současnou situaci na Ukrajině bude hnutí SPD proti trvalému pobytu cizích vojsk a rozmísťování jaderných zbraní na území České republiky.
  2. Hnutí SPD bude i nadále trvat na nezvyšování daní. Stát musí začít šetřit sám u sebe, např. snižováním byrokracie.
  3. Hnutí SPD bude i nadále zásadně proti zavedení eura v České republice. Jsme pro zachování české koruny. Zavedením eura by České republika ztratila možnost, jak ovlivnit měnovou politiku v době krizí, jako je v současné době.

Přítomní delegáti konference též projednali základní programové teze a body pro tvorbu volebních programů pro následující evropské, krajské a senátní volby v roce 2024 a pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2025.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Předsednictvo hnutí SPD v čele se svým předsedou Tomiem Okamurou si je plně vědomo, že našemu programu důvěřuje stále více občanů, o čem svědčí výstupy z provedených výzkumů volebních preferencí v tomto roce, kdy na jejich základě patříme ke třetímu nejsilnějšímu subjektu, působícímu na té nejvyšší úrovni v Poslanecké sněmovně. V současné době zastáváme roli opozičního hnutí, ale právě o to více musíme hájit zájmy našich slušných a pracujících občanů, na které současná vládnoucí pětikoalice nebere vůbec žádný ohled. Fialova vláda neřeší pomoc našim občanům v této pro ně tak těžké době, kteří to pociťují ve svých peněženkách, kdy už se jim nedostávají finance na zajištění důstojných životních podmínek. Do skupiny osob závislých na sociálních dávkách spadá mimo seniorů, zdravotně postižených osob a mladých rodin s dětmi už i pracující střední třída.

Prioritním cílem hnutí SPD je právě pomoc všem těmto lidem. Jsme jediné vlastenecké hnutí v současné Sněmovně, které vede nekompromisní politický zápas za nezávislost a suverenitu českého státu. Pro nás je Česká republika a zajištění co nejlepších životních podmínek pro naše občany na prvním místě. Lidé, kteří odevzdali své volební lístky v minulých parlamentních volbách pro strany současně vládnoucí pětikoalice, si už uvědomili, že je poslanci zvolení za tento slepenec pětikoalice podvedli. Proto zde musí být někdo, kdo za těmito občany bude vždy stát, hájit jejich zájmy a nikdy nezklame jejich důvěru. Hnutí SPD je na tuto roli připraveno.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.