Rozvoral (SPD): Hnutí SPD zásadně odmítá dohodu Evropské unie o přerozdělování imigrantů!

16.06.2023 9:01 | Komentář

Ve středu 14. června proběhla v Poslanecké sněmovně mimořádná schůze, která měla na programu jediný bod projednávání a to „Informace ministra vnitra Víta Rakušana o schválené povinné solidaritě při přerozdělování imigrantů.“

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD zásadně odmítá dohodu Evropské unie o přerozdělování imigrantů!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD zásadně odmítá migrační reformu přerozdělování imigrantů v rámci unijních zemí, na které se dohodli ministři vnitra unijních zemí na zasedání dne 8. června v Lucemburku. Komisařka EU pro vnitřní věci Ylva Johannson se k tomu vyjádřila, že této dohody zástupců unijních zemí se prý podařilo dosáhnout poté, co ze stolu spadl požadavek na „povinnou relokaci“ imigrantů ze zemí na vnější hranici, jako jsou Itálie, Řecko a Malta. Místo toho si členský stát může zvolit zaplacení finančního příspěvku ve výši 22.000 eur za každého imigranta (téměř půl milionu korun), o němž prohlásí, že jej nemůže přijmout. Tyto platby mají následně putovat do společného fondu EU a mají být použity na financování projektů zaměřených na řešení základních příčin migrace.

Skutečnost, že ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) hlasoval na jednání ministrů vnitra členských států EU dne 8. června pro systém přerozdělování imigrantů v rámci EU, což učinil bez jakéhokoliv předchozího projednávání této věci ve Sněmovně anebo s opozicí, nás opravňuje k tvrzení, že svým hlasováním zásadně poškodil národní zájmy České republiky. Tím, že ministr Vít Rakušan tento návrh podpořil, na rozdíl od polského a maďarského ministra, podrazil naše spojence z tzv. Visegrádské čtyřky. Další čtyři státy, Slovensko, Bulharsko, Litva a Malta, se hlasování zdržely. Velice oceňujeme v této věci postoj Polska a Maďarska, které se tvrdě ohradily proti této reformě upravující přerozdělování imigrantů a hlasovaly proti jejímu přijetí.

Za hnutí SPD jsme v rámci podrobné rozpravy při projednávání ve Sněmovně navrhli toto usnesení:

I.    Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky konstatuje, že nelegální migrace zásadním způsobem dlouhodobě ohrožuje bezpečnostní situaci v České republice.

II.   Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky vyzývá vládu České republiky, aby se připojila k postojům Polska a Maďarska a odmítla v orgánech Evropské unie zásady směřování k návrhu nařízení, kterým se stanoví společné řízení o mezinárodní ochraně.

Poslanci vládní pětikoalice ale tyto naše návrhy usnesení zamítli.

Vhnutí SPD zastáváme názor, že povinné přijímání ilegálních imigrantů naši republiku nevratně poškodí bezpečnostně, civilizačně, ekonomicky i sociálně, to znamená ve všech směrech. Nechceme v naší republice žádné vyznavače islámské ideologie, neboť se z nich mohou rekrutovat příznivci radikálního islámu, což představuje pro naše občany velké bezpečnostní riziko. Tento názor zastává i celá řada našich občanů.

Za hnutí SPD konstatuji, že v souvislosti s rostoucím nárůstem imigrantů do unijních zemí, včetně České republiky, požadujeme obnovení ochrany našich státních hranic. Dlouhodobě navrhujeme přijetí zákona o obecném referendu, včetně referenda o vystoupení z EU, který nám však pětikoalice dlouhodobě odmítá zařadit na pořad jednání Sněmovny.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!