Rozvoral (SPD): Ministr financí se motá v kruhu ohledně EET

25.11.2016 17:38

Pan Babiš je jako pes, který se točí v kruhu a nemůže dostihnout svůj vlastní ohon, jenž mu stále uniká.

Rozvoral (SPD): Ministr financí se motá v kruhu ohledně EET
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Zmatky, které od začátku provází zavádění elektronické evidence tržeb, vyvrcholily tento týden, kdy ministr financí přišel s návrhem osvobodit od registračních pokladen ty obchody e-shopů, v nichž platba proběhne kartou přes internet a u živnostníků, jejichž roční obrat nepřekročí 250 tisíc korun a zřídí si paušální daně.

Necelý týden před finálním spuštěním biče na všechny živnostníky (EET) přijít s takovou zásadní výjimkou je důkazem toho, že celý systém není pořádně připraven a že ho celou dobu přípravy provázely obrovské zmatky a levá neví, co dělá pravá. Těmito přehmaty si dělá ministr financí ze všech živnostníků dobrý den.

Bludný kruh umocňuje pan Babiš tím, že bude muset v Poslanecké sněmovně poprosit opozici, která ho nemůže ani cítit, aby mu výše uvedené výjimky pomohla prosadit, jelikož ve vládní koalici s tím narazil.

Hnutí SPD od počátku striktně odmítá házení klacků drobným živnostníkům pod nohy a je jednoznačně proti zavedení EET. Řešením, které již delší dobu navrhujeme, jsou daňové paušály podle výše obratu, což by vyřešilo povinnost úhrady daní a obrovsky by se také snížila byrokracie, kterou jsou živnostníci nuceni neustále se měnícími zákony provádět. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…