Rozvoral (SPD): Na poklesu nelegálních imigrantů má největší zásluhu Matteo Salvini

26.02.2019 9:52

Vrcholní představitelé EU již nevidí v nelegální migraci žádný problém. Ovšem dlouhodobý plíživý a neřešený nárůst těchto imigrantů zcela změní současnou tvář Evropy.

Rozvoral (SPD): Na poklesu nelegálních imigrantů má největší zásluhu Matteo Salvini
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Současné počty nelegálních imigrantů, a to převážně z muslimských zemí do Evropy, jsou dle bruselských úředníků pro země Evropské unie zvládnutelné. Naši občané u nás ale žádné muslimské imigranty nechtějí.

Dne 7.1.2019 byla na německém zpravodajském portálu Phoenix zveřejněna zpráva agentury Frontex, ve které tato Evropská agentura pro pohraniční a pobřežní stráž podala zprávu o počtech imigrantů, kteří se v loňském roce dostali nelegálními cestami do Evropy. Zpráva uvádí, že v roce 2018 tato agentura zaznamenala nejnižší počet nelegálních přechodů přes vnější hranice Evropské unie za posledních pět let. V roce 2017 se jednalo o více jak 200 tisíc, v loňském roce to bylo něco málo přes 150 tisíc imigrantů. Nejfrekventovanější cestou byla pro imigranty trasa z Afriky po Středozemním moři do Španělska (skoro 60 tisíc imigrantů), a podobně stejný počet imigrantů použil druhou nejvíce používanou trasu z Turecka do Řecka. (zdroj ZDE)

V únoru dle ČTK prezentoval v Bruselu výsledky této zprávy šéf Frontexu Fabrice Leggeri s tím, že se členským zemím EU loňský rok také podařilo skoro 150 tisíc osob vrátit do zemí původu. Nejvíce se snížil přechod mezi severní Afrikou a Itálií (o 80%) na méně než 25 tisíc imigrantů. Vrcholní představitelé v Bruselu to přičítají dobré práci této agentury.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Naše hnutí SPD má ale rozdílný názor, než zaznívá z Bruselu. A co na to naši občané? Také se Vám zdá počet 150 tisíc nelegálních imigrantů ročně za něco, co nemůže země Evropy nějak výrazně ohrozit? V této souvislosti je potřeba také zmínit, že na poklesu těchto nelegálních imigrantů má největší zásluhu Itálie, a především italský vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini.

Italský zvláštní tribunál ale doporučil vydat vůdce Legy kvůli nepovolení vylodění imigrantům na lodi Diciotti u italských břehů před soud, u kterého hrozí Salvinimu až patnáctiletý trest.

Hnutí SPD podporuje aktivní protiimigrační politiku, kterou v Itálii uplatňuje Matteo Salvini, a uděláme vše, aby se zamezilo příchodu muslimských imigrantů do naší republiky.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice