Rozvoral (SPD): Názorové kotrmelce hnutí ANO je špatný signál pro občany

18.04.2018 10:46

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Názorové kotrmelce hnutí ANO je špatný signál pro občany
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

1. V souladu s dřívějším vyjádřením předsedy hnutí SPD Tomia Okamury bezprostředně po útoku na Sýrii, považujeme útok USA, Francie a Velké Británie za porušení mezinárodního práva. A hnutí SPD odsuzuje v této věci stanovisko ministrů české vlády v demisi a premiéra České republiky Andreje Babiše. V této souvislosti žádáme ministra zahraničí Stropnického a ministryni obrany Šlechtovou, aby již nebyli členy příští vlády. Jsou to sluhové cizích zájmů. Útok předcházel mezinárodnímu vyšetření údajného použití chemických zbraní. Byl proveden na základě informací islamistů. SPD takovým zdrojům nevěří. Ve svém důsledku se USA, Velká Británie a Francie postavili na stranu islamistické opozice proti mezinárodně uznávané vládě Sýrie. Útok svými důsledky může prohloubit destabilizaci regionu, vyvolat další migrační vlnu a ohrozit mír v Evropě. Podpora útoku ze strany NATO a EU je v naprostém rozporu s existenčním zájmem České republiky a českého národa. Slepá poslušnost k NATO a EU může mít v budoucnu nejtěžší následky pro náš stát a národ. SPD považuje za zásadní podpořit dodržování mezinárodního práva, stabilizaci Středního východu, zastavení podpory islamistům, zabránění migrace do Evropy a zastavení zvyšování napětí v Evropě.

2. Výsledek šetření Mezinárodní organizace pro zákaz chemických zbraní v kauze otrávení dvojitého agenta Skripala, popsaný ve veřejné zprávě, dává za pravdu jedinému faktu uváděnému vládou Velké Británie - a to, že agent Skripal byl otráven čistou nervově-paralytickou látkou bez příměsí. Zpráva neobsahuje ani výraz Novičok, ani neurčuje Rusko jako zemi původu. Hnutí SPD v této souvislosti považuje vyhoštění ruských diplomatů z České republiky za předčasné. Od počátku říkáme, že je nutné záležitost nejprve vyšetřit a až poté činit další kroky. Vláda České republiky v čele s Andrejem Babišem měla zachovat rozvahu a jednat podobně jako například Rakousko, které také žádalo nejprve vyšetření celé záležitosti a diplomaty proto nevyhostilo.

3. Kampaň o údajném rozpadu a sporech v SPD, vedená v Babišových médiích MF Dnes, na rádiu Impuls a na iDNES, je lživá bublina vypuštěná na pokyn propagandistů hnutí ANO. Má zamezit nárůstu podpory SPD v důsledku politických kotrmelců hnutí ANO při sestavování vlády a slepé podpoře válečných agresivních akcí proti Sýrii. Hnutí SPD, jeho vedení i Poslanecký klub jsou jednotní a pevní. Koncepčně prosazujeme program hnutí a hájíme základní zájmy naší země a našeho národa.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

4. Hnutí SPD důrazně odsuzuje vandalský útok na poslaneckou kancelář poslance SPD Radka Kotena. Útok šetří Policie ČR a na místě byla nalepena samolepka organizace Antifa. Jde o teroristickou anarchistickou organizaci, se kterou prokazatelně sympatizuje předseda pirátů Bartoš. Předsednictvo SPD plně důvěřuje šetření policie a vyzývá všechny své příznivce, aby se nenechali vyprovokovat. SPD je důsledně ústavní politické hnutí prosazující vlastenectví, rodinné hodnoty a přímou demokracii.

5. Poslanci SPD podpoří ve Sněmovně maximální zmírnění sankcí v rámci legislativy GDPR (evropská směrnice o ochraně osobních dat), neboť jde o nesmyslný diktát EU. Podpoříme odklad reformy financování školství, jelikož není dobře připravená a její součástí musí být i řešení koncepce inkluze s jejím finančním, administrativním a organizačním dopadem na školy.

6. Hnutí SPD považuje politické názorové kotrmelce hnutí ANO za špatný signál pro občany České republiky. Vítěz voleb mění postoje tak rychle, že to udivuje celé politické spektrum. SPD z toho musí vyvodit jasný závěr ohledně soudržnosti a programové konzistenci hnutí ANO. Předseda hnutí ANO je politicky odpovědný za vyjednávání o vládě. Hnutí SPD nabídlo maximální vstřícnost k respektování výsledku voleb na základě jednání o podpoře programových bodů. Hnutí ANO to odmítlo na základě vnitrostranického majdanu a intervence komisařky EU. Právě projevy naprosté servility k EU a NATO ze strany politiků hnutí ANO v souvislosti s útokem na Sýrii, jsou pro nás výstražným signálem. Je to výstražným signálem před jednáním o společné azylové politice EU a je to varováním před možností vtažení naší země do konfliktu velmocí. Hnutí SPD se neuzavírá případnému novému jednání o podpoře vlády odborníků nominovaných hnutím ANO s cílem prosadit program SPD. V takové situaci ale budeme žádat silnější písemné záruky plnění dohodnutých programových bodů.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.