Rozvoral (SPD): Německý politik Seehofer mění postoje na imigranty jako ponožky

04.12.2018 9:59

Spolkový ministr vnitra Horst Seehofer, byl ještě začátkem letošního roku největším kritikem Angely Merkelové a to hlavně k jejímu přístupu k nelegálním imigrantům. Nyní veřejně prohlásil, že muslimové patří do Německa.

Rozvoral (SPD): Německý politik Seehofer mění postoje na imigranty jako ponožky
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Německý politik Horst Lorenz Seehofer, který příští rok oslaví 70. narozeniny, pochází z Ingolstadtu a celý život prožil v Bavorsku. Politicky se angažoval v Bavorské lidové straně, která se transformovala do Křesťansko-sociální unie Bavorska (CSU), kde je jejím předsedou. Křesťansko-sociální unie Bavorska je německá křesťansko-konzervativní politická strana. Je činná výhradně na území spolkové země Bavorsko. V ostatních spolkových zemích působí CDU, s níž CSU na spolkové úrovni vystupuje jako koalice pod názvem CDU/CSU. V současné době je Horst Seehofer též spolkovým ministrem vnitra, stavebnictví a domoviny. Již dříve působil jako spolkový ministr a v roce 2012 byl krátce úřadujícím prezidentem Spolkové republiky Německo. V posledních letech 2008 –2018 vykonával funkci ministerského předsedy Bavorska.

V rámci předvolební kampaně do zemských voleb v Bavorsku letos v říjnu tato politická strana ústy svého předsedy Seehofera kritizovala vládu Angely Merkelové, a to hlavně její přístup k řešení imigrace v Německu. Seehofer mimo jiné konstatoval: „Politika otevřených dveří vůči uprchlíkům byla zásadním omylem. Islám nepatří k Německu. Německo je utvářeno křesťanstvím.“ CSU nakonec v těchto volbách v Bavorsku vyhrála, ale pouze se ziskem 37,2 procent hlasů, což byl pro tuto stranu nejhorší výsledek za posledních 70 let. Naopak při těchto volbách silně posílili Zelení, kteří získali 17,5 procenta hlasů a do bavorského parlamentu se též dostala Alternativa pro Německo (AfD) se ziskem 10,2 procenta hlasů. Německé občany a hlavně ty v Bavorsku, kteří dali při volbách CSU svůj hlas, velmi pobouřilo vystoupení Horsta Seehofera na začátku jednání zástupců německé vlády s představiteli místních muslimů při úvodu čtvrté konference o islámu, která se konala v Berlíně v posledním listopadovém týdnu. Zde mimo jiné prohlásil: "Muslimové patří k Německu. Muslimové mají samozřejmě stejná práva a stejné povinnosti jako všichni občané této země, o tom nemůže být pochyb." V rámci svého vystoupení se jako ministr vnitra též zmínil o nárůstu trestných činů páchaných cizinci, ale vzápětí dodal, že se jich dopouští konkrétní jednotlivci a nelze to přičítat na vrub celé komunitě lidí.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

A právě neúspěch této politické strany, která vždy byla nejsilnější stranou v Bavorsku, přinutil Horsta Seehofera k vyvození osobní zodpovědnosti (pod tlakem občanů i spolustraníků). Seehofer odstoupí z čela bavorské CSU 19. ledna 2019 na mimořádném sjezdu strany a podle informací německých médii chce též předčasně opustit zastávaný vládní post. Tato situace jakoby kopírovala dění okolo německé kancléřky Angely Merkelové, která oznámila svůj odchod z vrcholné politiky do horizontu tří let a z čela prozatím nejsilnější strany v Německu, Křesťanskodemokratické unie (CDU).

Naše hnutí SPD zaujímá k nelegální imigraci trvale odmítavé stanovisko na rozdíl od názorů Horsta Seehofera, který svá prohlášení mění jako ponožky a vždy podle toho, jak je potřeba. Trošku nám jeho změny názorů připomínají postoje ČSSD. Hnutí SPD si stojí za svými výroky a k otázkám imigrace zaujímá pevné stanovisko.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…