Rozvoral (SPD): Ochrana vlastních státních hranic je prioritní právo každé suverénní země

05.12.2020 12:12

Poslední dobou je zaznamenáván stále větší nárůst záchytu imigrantů, kteří bez povolení neoprávněně vstoupili na území naší republiky.

Rozvoral (SPD): Ochrana vlastních státních hranic je prioritní právo každé suverénní země
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Toto jejich nezákonné jednání jim usnadňuje i to, že naše hraniční přechody jsou kontrolovány jen namátkově formou bezpečnostních akcí.

Hnutí SPD od vypuknutí migrační krize v roce 2015 apeluje na Ministerstvo vnitra ČR, aby přijalo systémové opatření v Policii ČR ve věci zajištění větší ochrany a střežení státních hranic, s cílem zabránění vstupu nelegálním imigrantům na území České republiky. Současný přístup k této problematice vedený ze strany Policie ČR, spočívající v provádění namátkových kontrol na hlavních dálničních tazích poblíž našich státních hranic, realizované v součinnosti s celníky, je zajisté pozitivně hodnocen, ale neřeší systémově tuto problematiku. Výstupy z těchto kontrol potvrzují trend, spočívající v nárůstu počtu zjištěných osob, které při kontrole neměly potřebné doklady pro vstup do naší republiky.

O tom, že zjištěné případy zadržených imigrantů našimi celníky a policisty z prvního listopadového týdne (o některých jsem Vás informoval) nebyly náhodné, svědčí to, že i v posledním listopadovém týdnu byly příslušníky cizinecké policie odhaleny další případy nelegálního vstupu imigrantů na území České republiky. Některé z uvedených případů: na jihu Moravy cizinecká policie zadržela pět imigrantů na vyškovském letišti, kteří tvrdili, že jsou z Afghánistánu. Další tři imigranty, pocházející z Maroka, zadržela policie na Vysočině na 111. kilometru dálnice D1, když opouštěli úkryt v podvozku bulharského kamionu. Všiml si jich člověk, který zavolal policii. Tito cizinci u sebe neměli žádné doklady a v Česku byli nelegálně. Tři desítky policistů v rámci bezpečnostní akce dne 27. listopadu ve spolupráci s celníky zkontrolovali přes 400 vozů s výsledkem zjištění 12 cizích státních příslušníků, kteří jsou podezřelí z toho, že na české území vstoupili neoprávněně. Na D1 u Ostrovačic kontrolovali dodávku, kterou řídil Syřan s povoleným pobytem v Německu. V dodávce ale byli další čtyři Syřané bez dokladů. Na D2 byl kontrolou zjištěn kamion, ve kterém byla pomocí detektoru tlukotu srdce odhalena přítomnost lidí. Jednalo se o osm Afghánců, kteří u sebe neměli žádné doklady. Policie v těchto případech provádí prověřování, jehož úkolem je zjistit okolnosti, za jakých se osoby do vozidel dostaly a jaká byla skutečná úloha jejich řidičů.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Policie z Vysočiny zadržela dne 27. listopadu na dálnici D1 na kilometru 164,5 ve směru na Prahu cizince, kteří do České republiky přijeli ukrytí v zahraničním kamionu. Jeden z dvojice mužů z Maroka byl ještě mladistvý a tak byl umístěn do pražského výchovného ústavu. Starší muž byl převezen do Zařízení pro zajištěné cizince Vyšní Lhoty a čeká ho vyhoštění. Oba imigranti vstoupili na území České republiky bez cestovního dokladu a bez platného oprávnění k pobytu a porušili také ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky, protože neměli výjimku vztahující se k ochraně zdraví před zavlečením onemocnění covid-19.

V dnešní době musí každý rozumně uvažující občan dát za pravdu tomu, že imigranty do Evropy táhne sociální zabezpečení, což znamená, že drtivá většina imigrantů nechodí do Evropy v důsledku válek a pronásledování ve své zemi, ani za prací, ale za sociálními dávkami.

Z výše uvedených případů záchytu nelegálních imigrantů na našem území plyne nutnost posílení vlastních hranic České republiky, abychom nelegální imigranty zachytili ihned na hranici a mohli je vrátit do zemí, odkud přišli. V této souvislosti je ovšem nepřípustné, abychom ochranu naší hranice předali jinému státu nebo EU, neboť nemůžeme připustit, aby o tom, kdo na našem území zůstane nebo nezůstane, rozhodovaly jiné země.

V hnutí SPD prosazujeme referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie a s tím spojenou obnovu kontroly státních hranic. Ochrana vlastních státních hranic je prioritní právo každé suverénní země, mezi které patří i naše republika.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…