Rozvoral (SPD): Pro volby do Evropského parlamentu máme jasný program

02.02.2024 23:08

První ze tří důležitých voleb, které čekají naše občany tento rok, se uskuteční ve dnech 7. a 8. června a proběhnou v rámci celoevropských voleb do Evropského parlamentu (EP). Z celkového počtu 720 europoslanců zvolí čeští občané 21 europoslanců.

Rozvoral (SPD): Pro volby do Evropského parlamentu máme jasný program
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD zastává k byrokratickému molochu EU od samého počátku stejný názor a požaduje, aby o dalším členství naší republiky v EU rozhodli sami občané v rámci celostátního referenda. Vládní pětikoalice o přijetí zákona o referendu nechce ani slyšet, takže musíme najít cesty, jak současné směřování a priority EU pozitivně ovlivňovat v zájmu našich občanů. Jednou z cest je mít v Evropském parlamentu zastoupeno co nejvíce europoslanců, kteří budou na půdě orgánů EU bojovat za obranu národní suverenity České republiky proti diktátu Bruselu, za obranu práva veta, za rušení nesmyslných regulací a neuvážených zelených šíleností. 

Všechny naše hlavní programové teze pro volby do Evropského parlamentu v roce 2024 jsou dostupné na našich webových stránkách ZDE. Mezi prioritní z nich patří:

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32494 lidí

  • zastavení nelegální imigrace a islamizace, zablokování kvót na přijímání imigrantů, ochrana hranic a vyhošťování nelegálních imigrantů;
  • odstoupení od „Green Dealu EU“ i od systému obchodování s emisními povolenkami a nákupu energií přes Lipskou burzu;
  • zachování české koruny, jasné ne euru a zakotvení práva na platbu v hotovosti;
  • odpor proti cenzuře a „politické korektnosti“, obrana občanských svobod a svobody slova;
  • odmítnutí společné zemědělské politiky, návrat k potravinové soběstačnosti;
  • odpor proti neomarxistické, genderistické a multikulturní agendě a indoktrinaci a obrana tradiční rodiny;
  • ne pozitivní diskriminaci menšin;
  • odstřižení politických neziskovek od veřejných peněz;
  • zabránění tomu, aby EU financovala válku na Ukrajině, kdy podporujeme mírové řešení a jsme proti vstupu Ukrajiny do EU a do NATO.

Zvolení europoslanci za hnutí SPD budou v EP usilovat o zabránění všech snah o omezení automobilové dopravy a spalovacích motorů, žádné vynucování elektromobility. Budeme bojovat proti tomu, aby Brusel centralizoval další agendy, které náleží členským státům, či zaváděl opatření omezující soukromí (umělá inteligence – AI) a zavádějící špehování lidí. Též odmítáme snahy o změnu poválečného uspořádání; jsme pro obranu Benešových dekretů proti snahám sudetských Němců o jejich prolomení.

Budeme usilovat o obranu práva občanů držet střelnou zbraň a práva na sebeobranu. Rozhodně jsme za zrušení evropských dotací na škodlivé nesmysly a říkáme jasné NE evropské armádě a policii pod kontrolou bruselských elit, novým regulacím a nesmyslným omezením podnikatelských aktivit a životů občanů.

Hnutí SPD apeluje na všechny občany, kteří souhlasí s naší politikou a prosazovaným programem do voleb do Evropského parlamentu, aby podpořili svými hlasy naše kandidáty. Ve spojenectví hnutí SPD a politické strany Trikolora usilujeme o slušnou a spravedlivou společnost, která je založena na zdravém selském rozumu, respektu k tradičním hodnotám, právu a spravedlnosti, přirozené rodině, občanským svobodám a národní suverenitě. Stát si má svých občanů vážit, prosazovat jejich zájmy a vše, co by zvýšilo jejich kvalitu života, prosazovat i v rámci EU.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.