Rozvoral (SPD): Salvini odmítá zlegalizovat pobyt více než půl milionu nelegálních imigrantů

22.05.2020 11:17

Italský senátor Matteo Salvini a předseda vlastenecké Ligy se tvrdě ohradil proti záměru italské vlády, která chce vydávat obnovitelná povolení k pobytu a práci pro 500 až 600 tisíc nelegálních imigrantů, čímž by vlastně úředně povolila jejich pobyt.

Rozvoral (SPD): Salvini odmítá zlegalizovat pobyt více než půl milionu nelegálních imigrantů
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Hnutí SPD podporuje kroky našeho partnera v rámci frakce Identita a demokracie v Evropském parlamentu a lídra italské vlastenecké Ligy, současného senátora Mattea Salviniho. Ten výše zmíněný návrh italské vlády tvrdě odsoudil, na což slyší i velká část Italů, což potvrdily poslední průzkumy volebních preferencí v Itálii. Salviniho Liga stejně jako naše hnutí SPD nechce ve své zemi žádného nelegálního imigranta a bojuje proti tomu ze všech sil. Matteo Salvini v době, kdy byl italským ministrem vnitra, prosadil řadu protiimigračních zákonů, pomocí kterých značně omezil příliv nelegálních imigrantů do Itálie. Nyní proti nelegální imigraci bojuje coby opoziční senátor.

S dlouholetou tradicí v Itálii velmi prodávaný novinový deník Il Giornale zveřejnil dne 7. května tohoto roku zprávu, že italská vláda schválila zákon, který vládě předložila ministryně zemědělství Teresa Bellanová, jenž prý má pomoci italským zemědělcům se zajištěním pracovníků. Obsahem tohoto zákona je plán opatření italské vlády, spočívající v udělování šestiměsíčních obnovitelných povolení k pobytu a práci pro téměř 600 tisíc imigrantů, kteří se do Itálie dostali nelegálně.

Anketa

Schvalujete práci Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 19920 lidí

Reakce na tento vládní plán italské ministryně zemědělství na sebe nedaly dlouho čekat. Mezi prvními byl právě Matteo Salvini, který ihned po jeho zveřejnění na Twitteru napsal: „Vláda oznámila amnestii pro ilegální imigranty v době, kdy počet příchozích vzrostl o 350 procent. Například dnes večer se vylodilo 136 imigrantů na Lampeduse. Chcete udělat z Itálie migrační tábor? Díky, to ne.“ Salvini k zákonu ministryně zemědělství Bellanové, udělující povolení k pobytu nelegálním imigrantům pracujícím v zemědělství a domácím sektoru též sdělil: „Na místo zajištění pracovních míst pro miliony nezaměstnaných Italů a mnoho řádných a slušných přistěhovalců přítomných v Itálii vláda uvažuje o amnestii pro tisíce nelegálních přistěhovalců."

Salviniho spolustraník z Ligy a současný senátor Stefano Candiani se zavázal, že bude bojovat proti tomuto vládnímu zákonu ve všech možných ohledech a dle serveru Voice of Europe sdělil: „Uděláme všechno, co lze udělat, abychom zastavili tento špatný plán, a v případě potřeby shromáždíme podpisy, abychom podpořili referendum a donutili je k volbám, kde je Italové přísně potrestají." To, že Candiniho slova musí brát italská vláda vážně, potvrzují i poslední zveřejněné výsledky nedávné analýzy, kterou provedl Swg pro zpravodajský program La7. Ten ve skutečnosti zaznamenává, jaké jsou volební úmysly volební populace. Zpráva hovoří o velké převaze Ligy Mattea Salviniho, jejíž preference se pohybují okolo 27% a suverénně vede mezi všemi stranami, které se v Itálii ucházejí o přízeň voličů.

Hnutí SPD pevně doufá, že v následujících volbách, které proběhnou v Itálii, si Italové vzpomenou, že Salviniho Liga bojuje a hájí zájmy slušných lidí a že se Matteo Salvini stane premiérem. Nejen za své vynakládané úsilí proti nelegální imigraci si to zajisté zaslouží.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice