Rozvoral (SPD): Tvrdě odmítáme systém povinných kvót pro přerozdělování imigrantů

15.06.2020 11:17

Evropská unie volí strategii, pomocí které chce prosadit povinné kvóty pro přerozdělování imigrantů, kterou je potřeba tvrdě odmítnou.

Rozvoral (SPD): Tvrdě odmítáme systém povinných kvót pro přerozdělování imigrantů
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Evropská unie chce dle ČTK v nejbližších dnech prostřednictvím Evropské komise představit nový mechanismus k povinnému přerozdělování nelegálních imigrantů mezi všechny své členské země. Pro unijní státy, které se chystají tento mechanismus přerozdělování bojkotovat, jsou připraveny mimo jiné i velké finanční sankce.

Hnutí SPD je jediným politickým subjektem zastoupeným v současném parlamentu, který pozorně sleduje všechny aktivity přicházející z EU, jenž jsou vedeny snahou povinného přerozdělování nelegálních imigrantů. Díky našim aktivitám jsme dokázali pohlídat, že k nám zatím nebyl převezen žádný imigrant z unijních zemí na základě povinných kvót. 

Evropská unie si ale nedokáže s nelegální imigrací poradit a spíše se jeví, že ji dokonce podporuje, o čemž svědčí i aktivity různých politicky zaměřených agentur a neziskových organizací. Jako příklad uvedu evropskou agenturu pro pohraniční a pobřežní stráž (Frontex), jejímž úkolem je ochrana vnějších hranic EU a Schengenského prostoru, v součinnosti se strážci hranic členských zemí. V praxi se převážně podílí na přepravě imigrantů, kteří uvíznou na moři ve člunech pašeráckých gangů. Tím pomohou imigrantům dokončit jejich snahu dostat se nelegálně do Evropy.  

Povinné kvóty jsou již v pracovní verzi zpracovány a budou předmětem strategie EU tak, aby byly závazné pro všechny unijní země. Zavedení nového mechanismu povinného přerozdělování imigrantů podporuje Itálie, Španělsko, Řecko, Kypr, Malta a samozřejmě i Německo, které bude od července tohoto roku EU předsedat. Schválení mechanismu povinných kvót přerozdělování imigrantů bude patřit k hlavním úkolům v době předsednictví Německa. S povinným přerozdělováním mimo naší republiku nesouhlasí také Slovensko, Polsko, Maďarsko, Estonsko, Lotyšsko a Slovinsko. Tyto unijní státy doporučují jihoevropským zemím ulevit a to pomocí rozšířené finanční, technické, operační a expertní podpory. Tyto státy také navrhují stanovení jednotných pravidel pro efektivnější ochranu vnějších hranic. Proti povinným kvótám se ve vlastním návrhu postavilo i Rakousko s Dánskem.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Takže si počkejme, jakou strategii v Bruselu schválí, aby se jim podařilo zavést povinné kvóty pro přerozdělování imigrantů. Zajisté budou mít pro země, které nebudou poslušné a nebudou se stanovenými kvótami souhlasit, připravené nástroje pro sankciování, a to převážně sankce finanční. Už počátkem tohoto roku eurokomisařka pro vnitřní věci a pro migraci Švédka Ylva Johanssonová uskutečnila turné po unijních zemích, včetně únorové návštěvy České republiky. Zde v rozhovoru pro Českou televizi v programu Události, komentáře, který moderoval Lukáš Dolanský, sdělila, že myšlenka povinných kvót není zdaleka mrtvá, a zmínila termín „povinná solidarita“. Ten ale asi neměl takovou odezvu, jakou EU očekávala, takže začala připravovat jiné řešení.

Hnutí SPD striktně odmítá, aby do naší republiky byli posíláni imigranti, kteří se nelegálně dostali do zemí Evropské unie, což je jedním z prioritních bodů našeho programu. Jako nejjednodušší řešení k zamezení tomu, aby k nám z nařízení EU byli deportováni nelegální imigranti, je vypsání referenda o vystoupení České republiky z Evropské unie.

Převzato z Profilu.

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…