Rozvoral (SPD): Vláda se musí starat v první řadě o naše slušné a pracující občany

20.04.2022 12:45 | Zprávy

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Vláda se musí starat v první řadě o naše slušné a pracující občany
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že vláda Petra Fialy se chová, jako by to spíše byla exilová vláda Ukrajiny, a nikoliv vláda našich občanů. Stará se o Ukrajince, ale ne o české občany. Díky nouzovému stavu vláda užívá veřejných prostředků takřka bez kontroly, ale zároveň tím zastírá svou absolutní neschopnost řešit naléhavé problémy českých občanů. Celkové náklady na integraci Ukrajinců jsou odhadovány vládou na 54 miliard korun. Odmítáme přítomnost cizích vojáků a vojenských základen na našem území. Dovážené množství vakcín do ČR vysoce přesahuje skutečnou potřebu. Náš stát za ně vyplýtvá v letošním a příštím roce 5,5 – 9 miliard korun. Vláda Petra Fialy usiluje v rozporu s Ústavou ČR o prosazení cenzury pod záminkou boje proti „dezinformacím". Demoblok zavádí diktaturu.

1. Vláda Petra Fialy se chová, jako by to spíše byla exilová vláda Ukrajiny, a nikoliv vláda našich občanů. Stará se o Ukrajince, ale ne o české občany.
Vláda Petra Fialy (ODS) se chová, jako by to spíše byla exilová vláda Ukrajiny, a nikoliv vláda našich občanů. Všude po republice visí převážně ukrajinské vlajky, jako by naše vlajky ani neexistovaly. Veřejnoprávní televize se vytrvale věnuje hlavně konfliktu na Ukrajině a situaci imigrantů, jako by žádné jiné problémy v naší společnosti v současné době neexistovaly. Přitom například matky samoživitelky anebo lidé, kteří jsou zdravotně postižení, dlouhodobě bezvýsledně čekají na byty, ale přednost dostávají imigranti, jejichž příchod je současně stále podporován také nabídkou bezplatné dopravy lůžkovými vlaky ze Lvova.
Pomoc státu civilním osobám ohroženým válkou pokládáme za správnou, ale měla by být přiměřená a časově omezená, a ne na úkor českých občanů. Fialova vláda se neustále ohání tím, že je proti plošným opatřením a proti plošné finanční pomoci, ale to platí pouze pro české občany, avšak na Ukrajince se to evidentně nevztahuje, protože pomoc Ukrajincům je plošná bez ohledu na to, z jakých společenských vrstev anebo ze kterých částí Ukrajiny přicházejí. Vláda „SPOLU" (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) Pirátů a STAN se musí starat v první řadě o naše slušné a pracující občany a osoby, které si svoji nouzi nezpůsobili sami. To je názor SPD! 

2. Díky nouzovému stavu vláda užívá veřejných prostředků takřka bez kontroly, ale zároveň tím zastírá svou absolutní neschopnost řešit naléhavé problémy českých občanů. Celkové náklady na integraci Ukrajinců jsou odhadovány vládou na 54 miliard korun.
Současná vláda schválila zvýšení rozpočtu ministerstva školství o 5,2 miliardy korun na začlenění nových ukrajinských žáků a studentů od mateřských škol až po střední školy. Dále vláda dne 6. dubna v utajeném režimu rozhodla o uvolnění dalších 4,6 miliardy korun z vládní rozpočtové rezervy pro účely zvládnutí uprchlické krize z Ukrajiny. Například 1,4 miliardy má ministerstvo školství využít na adaptační aktivity. Vnitro zase může použít až 350 milionů na podporu integrace a adaptace cizinců na lokální úrovni.
Úřad vlády má dalších 100 milionů korun na vytvoření a realizaci komunikační strategie pro řešení pomoci občanům Ukrajiny. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) také minulý týden uvedl, že celkové náklady na integraci Ukrajinců jsou v současné době odhadovány na 54 miliard korun.
Díky nouzovému stavu nejenom že může vláda užívat veřejných prostředků takřka bez kontroly, ale zároveň tímto způsobem zastírá svou absolutní neschopnost řešit současné krize (energetickou, ekonomickou, potravinovou, inflační), které mají obrovské dopady na naše občany, rodiny a živnostníky. To hnutí SPD odmítá a požaduje opakovaně okamžité zrušení nouzového stavu a zároveň vyzývá současnou vládu k plošným řešením, která by zásadně pomohla našim občanům zvládnout současnou tíživou situaci a extrémní zdražování všeho okolo nás.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.