Rozvoral (Úsvit): O neposlušnému poklopci, který polámal modrému ptáčkovi křídla

03.07.2014 9:15

Soudkyně Helena Králová v pondělí nepravomocně rozhodla o ukřivděné sekretářce, která si potrpí na značkové dárky všeho druhu a dovolí si úkolovat zpravodajce tak, že se vlastně skoro nic nestalo.

Rozvoral (Úsvit): O neposlušnému poklopci, který polámal modrému ptáčkovi křídla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

O výši trestu nechť si každý udělá svůj vlastní obrázek, takže toto komentovat nebudu. Mě na této kauze spíše nejvíce baví to, že ani předseda vlády, tedy jeden z nejvyšších státních představitelů v sobě nezapřel pudy pána tvorstva a zamiloval se do své kávo vařičky tak pro něho nešťastně, že kvůli tomu musel podat demisi, kterou určitě všichni v budoucnu velice oceníme. Od té doby se totiž začala psát úplně nová epocha politického spektra v České republice. Svým neposlušným poklopcem totiž způsobil modrému ptáčkovi klinickou smrt, který se s těžce polámanými křídly jen z důvodu elit přisátých na státní zakázky ještě udržel nad pomyslnou čarou volitelnosti – bohužel. Musím to slovo vyslovit a to i přes to, že jsem ateista a ve své mluvě ho skoro vůbec nepoužívám.

Je jen velká škoda, že se nějaká podobná nehoda neprovalila i na bývalého strážce naší státní pokladny, jelikož i jeho neúčast na nově se vytvářející politické scéně by také byla ku prospěchu nás všech. Bylo totiž až do nebe volající, jak ten si dovolil s našimi daněmi hrát a dělat z voličů takzvané pravice hlupáky a dojné krávy. Slyšeli jste někdy o pravicové straně, která slibuje před volbami, že nebude zvyšovat daně, aby je pak s úsměvem zvýšila? To umí jen politici, kteří mají hroší kůži. Mimochodem po internetu koluje video z youtube.com, na kterém tento pán předčítá dne 13.5.2014 v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky paragrafové statě o osobě blízké. Na tom by nebylo nic tak divného, pokud by ovšem při tom čtení nebyl napaden prezidentskou virózou. Nešťastné na tom všem je to, že i přes takovéto přešlapy je někteří lidé stále dokola volí a dávají jim svůj zastupitelský mandát.

Já jen doufám, že jich postupem času bude stále méně a méně a do popředí se svou čestnou a čistou politikou dostanou taková politická uskupení, která dokáží lidem nabídnout spolurozhodovací právo, ale na druhou stranu také odpovědnosti a povinnosti vyplývající ze zákonů právního státu. Ten jim bude poskytovat za odvedené daně služby standardní kvality, nebude nikoho okrádat, ale na druhou stranu ti, kteří by toho chtěli zneužívat, budou řádně motivováni, aby si prostředky ze společného koláče zasloužili. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny