Růžička (KDU-ČSL): Jasenku čeká oprava cesty uvnitř sídliště

15.06.2020 10:45

V letních měsících proběhnou na Jasence stavební práce, které si kladou za cíl opravit komunikaci uvnitř sídliště, která již není v dobrém technickém stavu.

Růžička (KDU-ČSL): Jasenku čeká oprava cesty uvnitř sídliště
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL)

„Na konci června začne radnice realizovat plánovanou opravu komunikace vedoucí přes sídliště Jasenka. Opraven bude téměř půlkilometrový úsek včetně parkovacích ploch, části chodníků a místa, kde jsou pod opěrnou zdí umístěny kontejnery. Tyto opravy si vyžádají z městské kasy 3,13 milionu korun,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.

Stavební firma Strabag, která se stala vítězem výběrového řízení na tuto zakázku, provede mimo jiné odfrézování obrusné živičné vrstvy komunikace, lokální výměnu části ložné živičné vrstvy, výměnu popraskaných a drolících se silničních obrubníků a betonové přídlažby, výměnu stávajících poklopů na kanalizačních šachtách za nové, výměnu nefunkčních uličních vpustí, a nakonec pokládku nové obrusné vrstvy. Dále je naplánováno odstranění nefunkčních úseků odvodňovacích žlabů a výměna popraskaných úseků za nové.

Součástí celé akce bude také vodorovné dopravní značení a výměna svislé dopravní značky.

V místech předpolí chodníků na mostech a v úsecích opravovaných silničních obrubníků, na které navazuje chodník, provede zhotovitel předláždění. Dojde také k drobným pracím na mostech, například k nátěru zábradlí, vyčištění říms a zalití spár.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…