Růžička (KDU-ČSL): Naším cílem je podpořit nemocnici

06.06.2021 15:54

Vsetínští a krajští radní zasedli ke společnému jednání

Růžička (KDU-ČSL): Naším cílem je podpořit nemocnici
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

O modernizaci Vsetínské nemocnice, ale také o rekonstrukci nádraží a přednádražního prostoru jednali společně představitelé Vsetína a Zlínského kraje ve čtvrtek 27. května v prostorách podnikatelského inkubátoru na Maštaliskách. Areál nemocnice a prostory u vlakového a autobusového nádraží si radní následně také prohlédli.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18891 lidí

Hlavním bodem jednání vysokých představitelů města a kraje byla Vsetínská nemocnice, zejména její modernizace a také s ní související koordinace prací na výstavbě nového přednádražního prostoru. „Vlastníkem nemocnice je sice Zlínský kraj, ale nachází se na území města a je pro nás velmi důležité, aby byla našim občanům zajištěna dostupná a kvalitní zdravotní péče. Naším cílem je podpořit nemocnici a usilovat o to, aby byla modernizována. Zároveň jsme si potřebovali vyjasnit časovou posloupnost jednotlivých etap rekonstrukce nádraží a prostoru kolem v souvislosti s modernizací nemocnice, protože plány obnovy přednádražního prostoru se týkají bezprostředního okolí nemocnice,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička.

„V kritické době pandemie, kdy jsme se ve Zlínském kraji potýkali s kapacitou lůžek na jednotkách intenzivní péče, sehrála Vsetínská nemocnice velmi důležitou roli, když přijímala pacienty z ostatních nemocnic. Za to bych chtěl vedení nemocnice moc poděkovat,“ vyzdvihl práci zdravotníků a vedení nemocnice v době pandemie hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. 

Podle krajského plánu investičního rozvoje nemocnice je nutná modernizace hemodialyzačního střediska a nefrologické ambulance. Nevyhovující je také stav některých oddělení, která se nacházejí v hlavní budově. Stav gynekologicko-porodnického oddělení či dialýzy si radní společně prohlédli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…