Rychtecký (ČSSD): Orientační běžci mají konečně svou vlastní klubovnu

24.01.2023 9:15

Na Vinici vyrostl nový Areál orientačního běhu OK Lokomotiva Pardubice. Členové klubu tak mají konečně své vlastní zázemí.

Rychtecký (ČSSD): Orientační běžci mají konečně svou vlastní klubovnu
Foto: pardubice.eu
Popisek: Jakub Rychtecký, ČSSD

Objekt se nachází vedle skautského centra na pozemku o 1100 metrech čtverečných. Klubu se navíc podařilo získat finanční podporu z více stran, realizaci tohoto projektu podpořilo dotací také město Pardubice. 

Anketa

Ohrožuje Babiš bezpečnost ČR?

8%
90%
hlasovalo: 17182 lidí

„Nový areál pro orientační běžce je skvělou ukázkou vícezdrojového financování. Klub za pozemek a stavbu objektu zaplatil zhruba 11 milionů korun, z čehož 5 milionů činila dotace z Národní sportovní agentury, město přispělo dotací 600 tisíc korun a Pardubický kraj se podílel dotací ve výši 500 tisíc korun. Orientační běžci tak konečně získali místo, kde mohou skladovat vše potřebné pro závody, kde budou moci trénovat a pořádat různé akce. Své vlastní zázemí si zaslouží kvůli početné členské základně dětí, ale také dlouhodobě skvělým výsledkům, kterými Pardubice reprezentují nejen za hranicemi města, ale i republiky,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za rozpočet a sport Jakub Rychtecký.

Objekt zabírá 200 metrů čtverečných, přičemž součástí je prostorný sklad na veškeré potřebné vybavení pro závody, prostorná klubovna a šatny. „Předchozí zázemí našel klub v 1. patře budovy TJ Lokomotiva, což bylo z hlediska stěhování větších věcí nepraktické, často i nebezpečné. Nový sklad pro nás byl proto opravdovou nutností. Potřebujeme někde uchovávat věci nezbytné pro pořádání závodů, na které si vozíme vlastní elektrické zdroje a rozvaděče, cateringové stany či vodu. Vedle skladu se nachází sociální zázemí včetně bezbariérové toalety, zbylou část tvoří prostorné šatny se sprchami a klubovna s kamny a kuchyňským koutem, tuto místnost využíváme také jako vnitřní tělocvičnu. Vedle objektu jsme se rozhodli vybudovat workoutové hřiště s prvky ideálními například na protahování. Zatravněnou plochu za objektem bychom chtěli využili k dalším aktivitám, rádi bychom zde například vytvořili bludiště, které by využívaly školy, a zvažujeme také možnost organizovat v areálu příměstský tábor,“ informuje o novém areálu Petr Klimpl, předseda klubu orientačních běžců OK Lokomotiva Pardubice.

Běžci si chválí také lokalitu, ve které je nový areál umístěn. V jeho dosahu se totiž nacházejí hned čtyři pardubické parky – Stará vojenská plovárna, Červeňák, pak Na Vinici a Bubeníkovy sady s Matičním jezerem. „Všechny tyto lokality máme zmapované, čehož bychom chtěli využít k tomu, že bychom v parcích vytvořili areály pevných kontrol,“ dodává Klimpl.

Členskou základnu klubu orientačních běžců OK Lokomotiva Pardubice tvoří zhruba 450 lidí, z čehož více jak polovina jsou děti a mládež. Pardubičtí orientační běžci mají na svém kontě navíc opravdové úspěchy, například na loňském mistrovství světa v Dánsku, kterého se zúčastnilo osm reprezentantů ČR, byli tři právě z Pardubic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…