Rychtecký (ČSSD): Zájem o obědy pro děti roste

12.12.2022 10:01

Obědy pro všechny. Takový je cíl projektu Obědy pro děti, za kterým stojí obecně prospěšná společnost Women for Women (W4W) a který v tomto školním roce podpoří přes stovku dětí z pardubických základních škol.

Rychtecký (ČSSD): Zájem o obědy pro děti roste
Foto: pardubice.eu
Popisek: Jakub Rychtecký, ČSSD

Oproti předchozímu školnímu roku tak počet dětí z rodin, kterým nezbývají prostředky na úhradu školních obědů, v Pardubicích stoupl o 34 žáků. Stravování dalších 13 dětí z mateřských škol pro změnu podpoří Ministerstvo práce a sociálních věcí. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Školy získávají dotace na základě žádosti, jíž předchází domluva s rodiči, pro které je zhruba 700 korun, na něž obědy pro školáka měsíčně přijdou, vydáním, které si rodina nemůže dovolit. „Příjemcem této anonymní a adresné finanční podpory je přímo škola, je tak stoprocentní garance, že dítě bude mít oběd zajištěn. V rámci školního roku 2022/2023 se zvýšil nejen počet žádostí, ale i zapojených škol. Nadace Women for Women pošle do Pardubic na stravování 102 žáků z 11 základních škol více než 613 tisíc korun. Toto číslo nemusí být však konečné, výhodou projektu je to, že lze dle vyhodnocení potřeby žáka reagovat na situaci i v průběhu školního roku,“ objasňuje fungování projektu první náměstek primátora zodpovědný za oblast školství a sociální politiku Jakub Rychtecký.

Ve školním roce 2021/2022 město vyřídilo žádosti pro financování obědů pro 68 dětí z 9 základních škol a 11 dětí z 5 mateřinek. „Pomoc rodičům, kteří pobírají dávky hmotné nouze a nemají dostatek finančních prostředků na to, aby zajistili dětem stravování v předškolních zařízeních, pak řeší dotace Ministerstva práce a sociálních věcí, kterou mohou mateřské školy získat prostřednictvím krajského úřadu a projektu Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi v Pardubickém kraji. Pro tento školní rok získalo 5 pardubických mateřských škol dotace téměř 97 tisíc korun pro úhradu stravování 13 dětí,“ dodává náměstek Rychtecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…