Rykala (ČSSD): Je potřeba začít lépe koordinovat politiku, přípravu na volby a komunikaci

03.01.2017 21:10

Okresní výkonný výbor (OVV) na večerním zasedání dne 2. 1. 2017 schválil dle Stanov ČSSD konání Okresní konference ČSSD v Ostravě dne 13. ledna 2017 ve 14.45 hodin v Kulturním domě Ostrava-Nová Ves. Svolání Okresní konference, která rozhodne o dalším směřování ostravské části strany, požadovaly místní organizace ČSSD.

Rykala (ČSSD): Je potřeba začít lépe koordinovat politiku, přípravu na volby a komunikaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za ČSSD Adam Rykala

Místní organizace nejsou spokojeny s dosavadním vývojem a vedením strany v Ostravě, což vyústilo v odvolání předsedy Lumíra Palyzy a některých dalších členů okresního výkonného výboru na okresní konferenci 27. 11. 2016. Následně byli zvoleni noví členové, post předsedy však zůstal neobsazený. Hlavním cílem okresní konference, která je nejvyšším orgánem okresní organizace, tedy bude ustavit nové vedení a zahájit přípravy na volby.

O svolání konference s v nejbližším možném termínu, resp. v režimu zkrácených lhůt, požádalo 15 místních organizací, mezi nimi například městské organizace: Moravská Ostrava, Bělský les a Dubina, Zábřeh, Výškovice, Slezská Ostrava, Hošťálkovice nebo Bartovice a Radvanice. „Společným požadavkem je potřeba začít lépe koordinovat politiku, přípravu na volby a komunikaci ČSSD v Ostravě. Vyplynulo to ze závěrů schůzí místních organizací, základních jednotek České strany sociální demokracie, které proběhly v uplynulých dnech,“ doplnil Adam Rykala, místopředseda OVV ČSSD Ostrava a poslanec Parlamentu ČR. Důvodem nespokojenosti členů jsou především neuspokojivé výsledky krajských a senátních voleb, zánik koalice na městské úrovni a celkově špatné směřování ostravských sociálních demokratů.

Před konferencí proběhnou nominační členské schůze, na kterých místní organizace zvolí delegáty Okresní konference a jejich náhradníky s přihlédnutím na dodržení kvót pro mladé do 30-ti let a ženy. Místní organizace mohou nominovat kandidáty na předsedu i členy OVV a náhradníky, předsedu a členy Okresní kontrolní komise a náhradníky, případně na další funkce dle Stanov.

Okresní výkonný výbor dále stanovil dle pokynů ÚVV termín Okresní konference ČSSD v Ostravě pro volbu kandidátů do Poslanecké sněmovny na 9. 3. 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…