Rykala (ČSSD): Jsme bojovníci a rozjetý buldozer těžko někdo zastaví

20.06.2018 18:10

Členové ČSSD Ostrava, příznivci a občané sbírají podpisy pod petici na podporu Jiřího Paroubka ve volebním obvodě č. 71 Ostrava-město.

Rykala (ČSSD): Jsme bojovníci a rozjetý buldozer těžko někdo zastaví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za ČSSD Adam Rykala

Členové ČSSD Ostrava, příznivci a občané sbírají podpisy pod petici na podporu Jiřího Paroubka do senátních voleb ve volebním obvodě č. 71 Ostrava-město. „Od pátku nás kontaktují občané a ptají se, jak to tedy teď bude a zda Jiří Paroubek bude do Senátu v našem obvodu kandidovat. Vzhledem k tomu, že v tuto chvíli není naplánováno další zasedání Předsednictva ČSSD, které by mohlo projednat výzvu ostravské ČSSD, a nechceme se spoléhat na to, zda Předsednictvo ČSSD stihne schválit kandidaturu Jiřího Paroubka do konce července, rozhodli jsme se, že začneme shánět na podporu jeho nominace podpisy občanů Ostravy-Jihu, Polanky a Proskovic. Zatím sbíráme podpisy jen mezi lidmi, kteří nás oslovili a chtějí pana Paroubka podpořit,“ uvádí místostarostka Městského obvodu Ostrava-Jih Věra Válková.

Místopředseda ČSSD Ostrava Adam Rykala se v úterý 19. 6. odpoledne sešel s předsedou strany Janem Hamáčkem, aby projednali další postup k nominaci Ing. Jiřího Paroubka jako kandidáta ČSSD do Senátu ve volebním obvodě č. 71 Ostrava-město.

„Pan předseda ČSSD Hamáček i 1. místopředseda ČSSD Zimola podporují kandidaturu Jiřího Paroubka do Senátu v Ostravě. Nově ji podpořil i předseda krajského výkonného výboru ČSSD Moravskoslezského kraje Tomáš Hanzel. Toho si velmi vážíme a jsme za to rádi. Nicméně pan předseda se zatím jen k otázce kandidatury Jiřího Paroubka nechystá svolat Předsednictvo ČSSD. Dohodli jsme se na tom, že se bude respektovat přání členů ostravské ČSSD a Jiří Paroubek bude kandidovat do Senátu jako nezávislý s podporou ostravské ČSSD. Víte, my jsme bojovníci a rozjetý buldozer těžko někdo zastaví. Proto se nevzdáme a spoléháme se nyní na to, že nám občané pomohou a podaří se nám posbírat dostatek podpisů pod petici na podporu Jiřího Paroubka, kterého bychom registrovali jako kandidáta občanů. Podobně jako například kandidoval Miloš Zeman v prezidentských volbách,“ uvádí místopředseda ČSSD Ostrava a radní Městského obvodu Ostravy-Jihu Adam Rykala.

Oficiální sběr podpisů z řad veřejnosti započne v pátek 22. 6., kdy vyrazí dobrovolníci do ulic i s Jiřím Paroubkem. „A budeme sbírat v ulicích Ostravy-Jihu, Polanky a Proskovic podpisy až do doby, dokud nebude Jiří Paroubek schválen předsednictvem ČSSD nebo zaregistrován jako nezávislý kandidát občanů s podporou ČSSD,“ dodává Rykala.

„Ano, mohu potvrdit, že v pátek budu s kolegy ze sociální demokracie sbírat podpisy také. Rád se setkám s lidmi a pohovořím s nimi o programových prioritách, se kterými chci jít do voleb. Víte, já nemám rád podrazy. A to páteční hlasování některých členů předsednictva, řekněme té staré sobotkovské části, vnímám jako podraz vůči panu Hamáčkovi, Zimolovi a ostravské sociální demokracii. V pátek oficiálně zahájíme v Ostravě kampaň. Velmi si budu vážit každého podpisu, který lidé pod tuto petici připojí, a děkuji všem, kteří se mne rozhodli podpořit,“ uvedl Jiří Paroubek. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…