S ředitelkou speciální školy v Jihlavě probere senátor Vystrčil inkluzi

24.02.2016 11:59

Už patnáct let slouží Základní škola speciální a Praktická škola v Jihlavě žákům s různými formami a stupni mentálního i kombinovaného postižení. K oslavě letošního výročí se připojí i senátor Miloš Vystrčil, který tuto uznávanou instituci navštíví v pátek 26. února od 8.00 hodin. Při této příležitosti se setká s ředitelkou školy Zuzanou Šimkovou.

S ředitelkou speciální školy v Jihlavě probere senátor Vystrčil inkluzi
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

„Předpokládám, že jedním z témat naší schůzky bude v poslední době hojně diskutované inkluzivní vzdělávání. Osobně jsem přesvědčen, že Česká republika patří z hlediska svého přístupu k inkluzivnímu vzdělávání ke světové špičce a dost dobře nerozumím tomu, proč by se měl někdo snažit za každou cenu prosazovat změny nebo jiné přístupy. Chci s paní ředitelkou probrat, jak ona vnímá již schválenou právní úpravu, a zda skutečně podle jejího názoru hrozí našemu fungujícímu systému nějaké nebezpečí,“ poznamenal k plánované návštěvě senátor Miloš Vystrčil.

Speciální škola vznikla roku 2001 v někdejším objektu dětských jeslí na jihlavském sídlišti Březinova. Na konci roku 2010 k ní přibyla přístavba Praktické školy, která je v regionu jedinou možností středoškolského vzdělávání žáků s mentálním postižením. Bezmála stovku žáků dnes v jihlavské speciální škole vzdělává 16 učitelů a 22 vychovatelů a asistentů.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…