STAN: Přípravy na podzimní komunální volby

15.03.2022 21:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke konferenci o hlavních tématech voleb do zastupitelstev

STAN: Přípravy na podzimní komunální volby
Foto: STAN
Popisek: STAN

Starostové a nezávislí zahájili přípravy na podzimní komunální volby. Na konferenci představili úspěšní starostové dobrou praxi ze svých obcí a měst. Témata prezentovaná na této akci budou základem pro tvorbu programu do nadcházejících voleb.

Vít Rakušan si připravil prezentaci o zodpovědném hospodaření města: „Byli jsme nejzadluženějším městem v republice. Museli jsme začít šetřit úplně na všem. Upustili jsme od megalomanských projektů a zaměřili se na menší projekty, např. místo jedné haly jsme udělali několik workoutových hřišť,“ vysvětlil postupy tehdejší starosta Kolína Rakušan.

O zdravém komunitním životě v obci pak ze své zkušenosti hovořila starostka Řečan nad Labem Michaela Matoušková. Podle ní je totiž obec první pilíř, který vytváří podmínky pro kvalitní život. Starostka městské části Praha-Satalice Milada Voborská pak představila projekty, které otevřely městskou část seniorům.

Územní plánování a práce s urbanisty a architekty je klíčovým prvkem pro kvalitní veřejný prostor. Stejně tak je důležitá podle místostarosty obce Dolní Břežany Lubomíra Havla výsadba zeleně i stavba veřejných míst, kde se mohou občané scházet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…