STAN: Vítězství v senátních volbách ukazuje, že české politice nabízíme výrazné osobnosti

11.10.2020 17:31

Starostové a nezávislí uspěli se stoprocentní úspěšností ve druhém kole senátních voleb a vyhráli v téměř polovině obvodů. V Senátu tak usedne jedenáct kandidátů navržených hnutím STAN a další dva koaliční. To je nejlepší výsledek ze všech politických stran a hnutí.

STAN: Vítězství v senátních volbách ukazuje, že české politice nabízíme výrazné osobnosti
Foto: STAN
Popisek: STAN

Hnutí STAN navrhlo do senátních voleb v sedmadvaceti obvodech celkem 16 vlastních kandidátů a tři koaliční. Z nich uspělo celkem třináct kandidátů, což je úspěšnost 68,4 %.

“Vážíme si důvěry, kterou do našich kandidátů vložili jejich občané. Každý z nových senátorů je zárukou zkušenosti, pracovitosti a boje za obranu demokratických principů. V době posilování politiky populismu a zneužívání moci jsou právě tito lidé v horní komoře potřební. Po výsledcích voleb věřím tomu, že Senát bude nadále plnit svou roli demokratické pojistky,” komentuje výsledky senátních voleb předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

Hnutí STAN úspěšnými výsledky v senátních volbách ukazuje, že umí nabídnout zkušené regionální osobnosti.

“Uspět ve většinovém volebním systému není jednoduché, ale všichni úspěšní kandidáti prokázali, že jsou silné regionální osobnosti, za kterými občané vidí výsledky jejich práce. Těším se na nové senátory a věřím, že i při práci v Senátu budou odvádět velký kus práce a prodají své zkušenosti ve prospěch celé země. Zdravý rozum je v Senátu třeba, o to více v době vládního chaosu,” dodává předseda senátorského klubu STAN Petr Holeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…