STAN: Vypovězením smlouvy RP Mladá ČSSD hazarduje se stamilióny korun Středočechů

21.04.2016 21:58

Současná vládní koalice ČSSD a KSČM sklízí, co sama zasela. V roce 2010 totiž zástupci ČSSD uzavřeli smlouvu na využití rozsáhlého majetku kraje se společností bez jakékoliv historie.

STAN: Vypovězením smlouvy RP Mladá ČSSD hazarduje se stamilióny korun Středočechů
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Společnost RP Mladá byla účelově založena dvěma osobami s úzkými vazbami na exhejtmana Ratha. Za průběh kontroverzního výběrového řízení dostal kraj od  ÚHOS pokutu 1 milion korun, která byla po odvolání snížena na 250 tisíc.

Nyní krajští radní rozhodli o tom, že společnosti RP Mladá vypoví smlouvu na pronájem bývalého vojenského prostoru Milovice – Mladá. Podle znaleckého posudku, který si kraj nechal zpracovat, je ve hře až 200 milionů korun.

„Ještě v roce 2009 zástupci ČSSD ujišťovali naše občany o tom, že v oblasti Milovic nebudou stavět žádné průmyslové podniky, průmyslové areály ani letiště. V roce 2015 prosazují národní průmyslovou zónu s provozem letiště. Změnu postojů v zásadních věcech předvádějí zástupci ČSSD poměrně často a asi to nikoho nepřekvapí. Skandální ovšem je, že výsledkem nepromyšlených rozhodnutí jsou ztracené stamilióny, které pak marně hledáme pro rekonstrukci silnic nebo pro zdravotní sestry a lékaře,“ dodává předseda klubu zastupitelů TOP 09 a STAN Věslav Michalik (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Hlavní výhodou je snížení administrativní zátěže nejen na straně OSVČ

18:09 Ministr Stanjura: Hlavní výhodou je snížení administrativní zátěže nejen na straně OSVČ

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 23. května 2024 – reakce na interpelaci poslankyně Schille…