STAN podpořil návrh na převzetí Nemocnice Na Františku do správy hlavního města

09.01.2018 16:39

Rada hlavního města dnes na svém jednání přijala usnesení o převzetí Nemocnice Na Františku do své správy.

STAN podpořil návrh na převzetí Nemocnice Na Františku do správy hlavního města
Foto: STAN
Popisek: STAN

"Jsem ráda, že jsem svým hlasem mohla k tomuto rozhodnutí přispět, neboť prošlo nejtěsnější možnou většinou 6 hlasů," komentovala radní Plamínková dnešní závěry z Rady.

Hnutí Starostové a nezávislí v Praze se v závěru roku zabývalo situací kolem probíhajícího koncesního řízení v Nemocnici Na Františku. Předseda Výboru pro zdravotnictví Ing. Miloš Růžička upozorňoval spolu s opozičním zastupitelem za STAN v Praze 1 Ing. Petrem Hejmou na možná rizika postupu v rozporu s péčí řádného hospodáře a společně deklarovali pohlídat takový postup, který nepoškodí poskytování kontinuální zdravotní péče obyvatelům centra města v nezměněném rozsahu. Projednání aktuální situace v Nemocnici Na Františku plánuje zařadit Ing. Miloš Růžička hned na první lednové zasedání Výboru pro zdravotnictví a bydlení ve čtvrtek 18. 1. 2018.

"Starostové nedopustí, aby tato nemocnice přestala sloužit svým občanům. Zasadíme se o to, aby nedošlo k žádnému nehospodárnému a pro občany nevýhodnému rozhodnutí o osudu této nemocnice ze strany vedeni radnice Prahy 1" zopakoval Petr Hejma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…