Šafránková (SPD): Já se nikdy nevzdávám

16.04.2021 11:33

Zájmy poctivých, slušných a pracujících občanů a rodin jsou pro nás v hnutí SPD vždy na prvním místě!

Šafránková (SPD): Já se nikdy nevzdávám
Foto: Archiv L. Šafránkové
Popisek: Lucie Šafránková, poslankyně Parlamentu ČR za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Místopředsedkyně sněmovního Výboru pro sociální politiku. Členka Zastupitelstva města Brna.

Od počátku vypuknutí epidemie koronaviru a uzavření škol a školek bojuji za to, aby ošetřovné při péči o děti do deseti let věku mohli v této době čerpat i nejbližší příbuzní těchto dětí, i když trvale nežijí v jedné společné domácnosti. Za předpokladu a podmínky, že se jedná o zaměstnance odvádějící nemocenské pojištění. To dosud není možné.

V loňském roce jsem takový návrh podala za hnutí SPD dvakrát – vždy mi jej vládní poslanci ve Sněmovně zamítli.

Pomoc našim rodinám – spravedlivé a dostupné ošetřovné pro všechny!

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Ale protože mi enormně záleží na tom, aby se zejména rodiče-samoživitelé a nízkopříjmoví rodiče mohli při péči o děti v době uzavření škol a školek vystřídat s dalšími rodinnými příslušníky - hlavně proto, aby se zastavil propad jejich příjmů s reálným rizikem pádu do dluhových a exekučních pastí - i na tom, aby se do zaměstnání mohli vrátit, nyní snad ještě více než kdykoli jindy potřební, rodiče-zdravotníci či záchranáři a vůbec všichni příslušnice a příslušníci dalších společensky důležitých profesí, a rovněž tak na tom, aby v důsledku dlouhodobé absence nepřicházeli o svá pracovní místa zaměstnanci se smlouvami na dobu určitou a zaměstnanci v tzv. zkušební době, podala jsem tento návrh i potřetí.

Tentokrát ovšem ve spolupráci s kolegyněmi z pěti dalších parlamentních stran, aby se šance na jeho přijetí zvýšila. A tuto středu, 14. dubna, se nám, i díky tomu, podařilo tento návrh ve Sněmovně konečně prosadit!

Pokud nyní jeho přijetí nezdrží Senát, budou si tak moci naše rodiny nejpozději od začátku května vybrat, kdo bude o jejich malé děti v době uzavření škol a školek pečovat – tak aby to co nejlépe vyhovovalo jejich, nejen ekonomickým, potřebám a zájmům!

Dokud se všechny děti, žáci a studenti nevrátí do školek a škol, budeme v hnutí SPD dělat vše proto, abychom našim rodinám v této v mnoha směrech nesmírně složité a těžké době všestranně pomáhali!

(převzato z Profilu)

Bc. Lucie Šafránková

  • SPD
  • poslankyně, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku
  • poslankyně

Článek byl převzat z Profilu Bc. Lucie Šafránková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.