Šarapatka: Lže nám česká vláda ohledně imigrantů?

29.05.2015 11:15

A už je to tady! Z původních desítek syrských uprchlíků, které měla ČR přijmout jako humanitární gesto, se minulý týden stalo již přes 500 uprchlíků, které nám nadiktoval Brusel a dnes už dokonce 1300. A zítra? 20.000? 30.000?

Šarapatka: Lže nám česká vláda ohledně imigrantů?
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Vláda sice uprchlické kvóty z Bruselu pro forma odmítá, vědoma si většinového názoru ve společnosti a v obavě, že by jí to voliči mohli jednou nepěkně spočítat. Ve skutečnosti však její europoslanci v Evropském parlamentu přijetí kvót houfně podpořili. Názory jednotlivých členů vlády na kvóty jsou zcela nekonzistentní, vzájemně si protiřečí a mění se podle mínění veřejnosti a médií jako korouhvička ve větru. Stačí si jen připomenout veletoče v názorech pana státního tajemníka Prouzy, který ještě donedávna příliv i přidělování imigrantů vehementně podporoval, nebo stejně rychlou proměnu názorů ministra zahraničí Zaorálka a dalších.

Opětovně zdůrazňuji, že naše země není na přijímání většího množství imigrantů absolutně připravena. Chybí nám finance, právní rámec, technické a jiné zázemí, ubytovací a školní kapacity. Společnost není morálně na cizí etnika připravena. Máme plné právo kvóty odmítnout a imigranty v současné situaci nepřijímat. A jakékoli srovnávání s rokem 68, kdy Češi odcházeli za hranice, je zcestné.

Dalším argumentem je, že imigranti nemají ani žádný zájem žádat o azyl nebo žít v České republice, Polsku nebo Bulharsku. Oni přece chtějí do Německa, Švédska, Holandska a jinam, kde je podstatně vyšší životní úroveň a také podstatně bohatší a velkorysejší sociální systém. Nebo si ti, kdo tak horují za přijetí imigrantů u nás, představují, že omezí jejich možnost volně se pohybovat v rámci schengenského prostoru? Není volný pohyb osob náhodou jeho základním kamenem? A co tedy schengenský prostor rovnou zrušit?

Nesouhlasím také s názorem, že jsme všichni povinni se solidárně podělit o imigranty, aby se ulevilo nejpostiženějším zemím, jako jsou Itálie, Řecko nebo Malta. Zajímavé. Možná by stačilo, kdyby tyto země byly v boji proti ilegální imigraci prostě podstatně důslednější a k žádným katastrofám by nedocházelo. Potom by se jim jistě podařilo tuto neblahou aktivitu zásadně omezit a dostat pod kontrolu. Stejně tak jako se to podařilo Španělsku, které bylo ještě nedávno také cílem masové ilegální imigrace. Ale už není, neboť Španělé dali všem potenciálním imigrantům velmi rázně a jasně najevo, že u nich se jim dobře nepovede.

A pokud se již někdo má přihlásit k odpovědnosti a k pomoci tisícům imigrantů přicházejících ze současných krizových oblastí, tj. z Iráku, Libye a Sýrie, nechť jsou to prioritně ty země, které aktivně pomohly konflikty v těchto zemích zažehnout. Víte, které to jsou. Česká republika to, pokud vím, nebyla!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.