Šarapatka: Velký manipulátor Kalousek ostrouhal

19.05.2017 20:20

Předseda TOP 09 Kalousek si v dnešních (19.5.) novinách stěžuje na premiéra Sobotku kvůli tomu, že souhlasil se jmenováním poslance Pilného ministrem financí za odvolávaného Andreje Babiše.

Šarapatka: Velký manipulátor Kalousek ostrouhal
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Chápu jeho rozmrzelost. Byla to geniální pleticha, která mu nevyšla. Musím říci, že pana Kalouska v jistém smyslu obdivuji. V situaci, kdy se jeho TOP 09 ponořila do politické nicoty, dokázal „rozfoukat“ rozpory mezi hlavními členy koalice do takové míry, že hrozil reálně její rozpad a demise celé vlády. To mělo umožnit jeho partaji, aby se znovu nadechla a udržela si šanci v příštích volbách opět se dostat do Parlamentu. 

Ivan Pilný je pro obě strany koaliční roztržky nepochybně dobrým kandidátem. Je výraznou osobností hnutí ANO a je také zkušeným manažerem. Z pohledu premiéra je naopak neméně důležité, že je značně nezávislý na předsedovi hnutí a dosavadním ministrovi financí Babišovi a opakovaně se vůči němu vymezil.

Uklidnění situace v koalici musí pana Kalouska mrzet o to víc, že se jeho TOP 09 po 14 dnech nadějí opět propadla pod hranici volitelnosti a že k lepším preferencím jí nepomáhají již ani exhibice nejnovějšího maskota TOP 09, Feriho, který měl nahradit již poněkud vyčpělého „knížete s čírem“ Schwarzenberga.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…