Scheinherr (Praha sobě): Nové informační tabule budou využívat všechny městské společnosti

31.05.2022 6:34

Pražští radní přijali nový návrh Grafického manuálu pro tvorbu informačních panelů u dopravních staveb

Scheinherr (Praha sobě): Nové informační tabule budou využívat všechny městské společnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Scheinherr

Radní hl. m. Prahy na pondělním zasedání schválili nový grafický manuál, který bude sloužit jako podklad pro tvorbu informačních panelů u dopravních staveb v metropoli. 

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45152 lidí
Jeho nová podoba zohledňuje moderní grafické prvky a je doplněna o informační tabule na malých stavbách nebo krátkodobých opravách tak, aby byla zlepšena informovanost Pražanů a návštěvníků hlavního města ohledně konkrétní stavby.

Manuál zjednodušeně řečeno sjednocuje standardy tvorby informačních panelu° pro dopravní stavby a opravy, jejichžˇ investorem je hlavni´ město Praha, příspěvkové organizace hlavního města Prahy, akciové společnosti nebo soukromí investoři, kteří realizují stavby na pozemcích Prahy. U všech budoucích staveb, kde je investorem metropole či její organizace, by tak měly panely přehledně informovat občany o detailech opravy, kdo stavbu uskutečňuje, a to včetně kontaktů, základních dat o době prací nebo například vizualizací, jak bude místo vypadat po dokončení.

„Chceme dát Pražanům přehledné a konkrétní informace o stavbách a akcích ve veřejném prostoru, kterých se po Praze dějí desítky. Informační tabule budou nově v barvách hlavního města, budou na nich QR kódy, které nás přesměrují na web opravujeme.to, kde jsou veškeré informace o důležitých opravách i kulturních akcích. Nové informační tabule budou využívat všechny městské společnosti i například developeři a další soukromé subjekty,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Standardy jsou vypracovány s ohledem na různorodost jednotlivých staveb tak, aby byly aplikovatelné na panely různého rozsahu a umístěni´. U již schválených nebo pokračujících staveb přitom není nutná výměna již hotových panelů, manuál se bude týkat všech budoucích oprav a rekonstrukcí. Současně radní hl. m. Prahy zrušili povinnost používat manuál, který schválilo vedení města v roce 2007. Bližší informace k veškerým dopravním stavbám lze také najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …