Scheinherr (Praha sobě): Tramvajová síť se dočká zvýšení stability provozu

04.11.2019 16:47

Pražští radní na pondělním zasedání rozhodli o zvýšení operativnosti při neočekávaných událostech u tramvajové sítě v širším centru Prahy.

Scheinherr (Praha sobě): Tramvajová síť se dočká zvýšení stability provozu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Prahy Adam Scheinherr

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) nyní prověří místa, kde by bylo nejlepší vybudovat odstavná kolejiště a nová obratiště pro zvýšení plynulosti kolejové dopravy v hlavním městě u plánovaných výluk a mimořádných událostí. Do budoucna pak zajistí projekční přípravu a jejich výstavbu.

„Byť dopravní podnik s ROPIDem v běžném provozu zajišťují plynulý provoz tramvají, při neočekávaných událostech nebo u plánovaných výluk je často náročné najít optimální řešení odklonů. Právě s tím pomůže budování nových obratišť a odstavných kolejí přednostně v lokalitách, kde tato infrastruktura zcela chybí, nebo je nedostatečná. Jedná se například o oblast Smíchova, Malé Strany, Nového Města, Žižkova a Vinohrad,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Tramvajová síť v Praze patří k nejrozsáhlejším systémům svého druhu na světě a absolutní prvenství drží v intenzitě provozu tramvajových spojů v centrálních úsecích a křižovatkách. Současné vedení Prahy plánuje stávající systém dále rozvíjet novými tramvajovými tratěmi a k tomu je potřeba budovat také podpůrnou infrastrukturu celé sítě.

„Moderní město se nerozvíjí bez vysokokapacitní, komfortní a ekologické formy dopravy, kterou tramvaje bezesporu jsou, a tu musíme podporovat všemi možnými prostředky,“ dodal Scheinherr. Nyní jsou v centru tratě využívány především pravidelnými linkami a jediným dosud využitelným obratištěm v centru města je pouze smyčka Těšnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…