Schillerová (ANO): Dělejte všechno naopak než Zbyněk Stanjura

07.07.2023 13:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krátkozrakosti ministra financí Zbyňka Stanjury

Schillerová (ANO): Dělejte všechno naopak než Zbyněk Stanjura
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO

Vážení přátelé, ženou se na nás pětatřicítky, a tak Vám přeji, ať začátek prázdnin zvládnete v pohodě, klidu a vždy s vychlazeným nápojem v ruce. Když bych měla přirovnat pitný režim k ekonomice státu, tak je hlavní rada jasná. Dělejte všechno naopak než Zbyněk Stanjura.

Jen si to představte, pan ministr má za úkol dostat svou karavanu přes vyprahlou poušť ekonomické recese. První, co ho napadne, je zahodit všechny lahve s vodou, protože se mu zdají nějaké těžké. Tou vodou myslím peníze do vzdělání, vědy, kultury, mladých rodin, seniorů, dopravy a vůbec všeho, co je potřeba, aby národ sílil a prosperoval. Říká se tomu investice do budoucnosti.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25767 lidí

To všechno pan ministr zahazuje jen proto, aby se mu šlo první hodinu cesty lehčeji. Jak to bude s žíznivou karavanou dál, ho nezajímá. Ztýraní velbloudi ještě k tomu nesou několik zbytečných ministrů navíc a k nim i politické náměstky a další trafikanty, kteří se na hřbety vyšplhali díky kamarádským konexím.

Kdyby se alespoň pan Stanjura dokázal během cesty trefit do malé oázy, a tím myslím evropské fondy připravené pro Českou republiku, z nichž ale Fialova vláda zoufale nezvládá čerpat desítky miliard.

Přesně v tomhle spočívá krátkozrakost pana Stanjury a celé vlády. Nechápou rozdíl mezi váhou vody a jejím významem pro tělo. Myslí si, že stojí za to „ušetřit“ pár desítek miliard teď a tady, a přitom zabíjí ekonomický růst a prosperitu, jehož hodnota je o několik řádů vyšší. Spíš bych řekla nevyčíslitelná, protože umenšování potenciálu národa způsobí nepředvídatelné škody v budoucnu.

Prosím Vás, važte si svého těla víc, než jak si váží tahle vláda našeho národa. Dopřejte si vláhu a mějte po ruce vždy něco k pití. Zvlášť teď po zrušení EET, až budete na rozpálených ulicích hledat bankomat.

Stín a vodu, přátelé!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…