Schrek (ODS): Jsme schopni sestavit a nabídnout kvalitní, srozumitelný a reálný program

10.11.2019 20:32

Vítězslav Schrek povede do krajských voleb na Vysočině společně ODS a Starosty pro občany.

Schrek (ODS): Jsme schopni sestavit a nabídnout kvalitní, srozumitelný a reálný program
Foto: ODS
Popisek: ODS

Zkušený komunální politik a manažer Vítězslav Schrek (ODS) podporovaný z druhého místa předsedou Starostů pro občany a starostou Police Karlem Janouškem povede do krajských voleb koaliční kandidátku ODS a Starostů pro občany.

„Na společné kandidátce ODS a Starostů pro občany jsme se domlouvali dlouho a důkladně a první výsledek se dostavil. Naše kandidátka je doslova nabita aktivními a pracovitými osobnostmi z měst i menších obcí. Zatímco Vítězslav Schrek je zkušený jihlavský zastupitel a radní, a kromě jiného například i finalista soutěže manažer roku, například Petr Bárta je starostou vesnice Vepříkov, která v loňském roce získala titul Vesnice Vysočiny. Navíc ODS i Starostové mají přístup ke krajské politice velmi podobný. Kraj má občanům sloužit, poskytovat servis a chránit svobodu i autonomii obcí a jejich obyvatel bez zbytečných regulací a příkazů,“ okomentoval podobu vzniklé kandidátky předseda regionu, senátor Miloš Vystrčil.

„Vést koaliční kandidátku ODS a Starostů pro občany v krajských volbách je pro mě ctí, ale samozřejmě i velkým závazkem. V posledních týdnech, kdy jsem se intenzivně setkával a diskutoval se členy ODS z celé Vysočiny, jsem se utvrdil v tom, že jsme schopni sestavit a nabídnout kvalitní, srozumitelný a reálný program, který bude ve spojení se zkušenostmi starostů obcí kvalitní nabídkou pro dobrý život obyvatel Vysočiny,“ byla první slova Vítězslava Schreka po jeho zvolení do čela krajské kandidátky ODS a Starostů pro občany.

„Hnutí Starostové pro občany (STO) vzniklo v roce 2012, od této doby úzce spolupracuje s ODS. Během této doby naše hnutí podpořilo a má nyní společné dva kandidáty v Senátu Jana Tecla a Miloše Vystrčila. Máme společné názory na krajskou politiku a její priority. 14 starostů a 1 místostarostka je na společné kandidátce do krajských voleb 2020. Naše kandidáty navrhli občané v našich obcích tím, že je zvolili už poněkolikáté do vedení jednotlivých obcí v komunálních volbách 2018. Starostové jsou v denním kontaktu s občany a velice dobře známe jejich potřeby. Tyto zkušenosti využíváme při řízení mikroregionů, místních akčních skupinách atd. Pro naše hnutí jsou prioritou občané a jejich život v jednotlivých obcích, městysech a městech, samozřejmě rodiny s dětmi, senioři, dále je pro nás důležité odvětví školství, životního prostředí a dopravy. Pokud se bude dobře žít občanům v našich obcích a ty se budou dále rozvíjet, bude se dařit i celému Kraji Vysočina,“ popsal vznik vzájemné spolupráce a společné kandidátky ODS a Starostů předseda STO a dvojka krajské kandidátky, starosta Police Karel Janoušek.

„Společná kandidátka ODS a Starostů pro občany zde na Vysočině je vyústěním dlouhodobé dobré spolupráce, která se v minulosti projevila v např. v senátních volbách. Vznik společné kandidátky ale není založen pouze na historické podpoře, ale především na společných programových prioritách i stejném ideovém zaměření. Jsem velice rád, že Starosty pro občany na naší společné kandidátce reprezentuje řada úspěšných starostů a komunálních politiků. Jsem přesvědčen, že kandidátka ODS a STO, vedená zkušeným komunálním politikem a úspěšným manažerem Vítězslavem Schrekem, má velkou šanci na úspěch a na to, aby po krajských volbách posunula Vysočinu kupředu,“ ohodnotil koaliční kandidátku předseda ODS Petr Fiala.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…