Sečkár (Svobodní): Tajemné divadlo v Braníku

04.03.2016 18:29

Předvčerejší Komise pro kulturu a volný čas, která řešila budoucího nájemce Branického divadla, probíhala přinejmenším velmi nestandardně. Doufejme, že šlo o ojedinělý exces.

Sečkár (Svobodní): Tajemné divadlo v Braníku
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Co se bude hrát v Branickém divadle? Ve středu to probírala Komise pro kulturu a volný čas. Jednání mělo být veřejnosti uzavřené, podle zpráv "zevnitř" se to sice nakonec formálně nepodařilo, nicméně já, který jsem spořádaně reagoval na první výzvu předsedkyně k odchodu, jsem to již nezaznamenal. Prý jsem přišel o tři a půl hodiny usilovného čtení všech nabídek slovo od slova tak, jak byly podány...

Je každopádně s podivem, že to vůbec bylo třeba řešit. Zatímco developeři své miliardové stavební projekty prezentují předem, bez obav a veřejně, co se bude hrát v divadle zrekonstruovaném Prahou 4, mělo být přísně tajné. Dokonce natolik, že zastupitelé, kterým byly svěřeny materiály, dostávali podepsat mimořádnou mlčenlivost. Prý na výslovné přání jednoho ze zájemců. Takový projekt měl být okamžitě vyřazen a jednat se mělo jen o těch, kde se jejich tvůrci nebojí představit veřejnosti. Pro veřejnost se bude jednou hrát - nebo třeba v jejím "zájmu" žádat o granty.

Chápu nutnost utajit citlivé informace, jako jsou zcela konkrétní finanční plány uchazečů. Lidé by však měli vědět, zda se - zjednodušeně řečeno - bude v jejich Branickém divadle chodit na balet nebo do kabaretu a na kolik to přijde rozpočet městské části. Zároveň mě nyní mrzí, že jsem nevytrval do formálního hlasování o vyloučení veřejnosti, které ukázalo, že komise vlastně smýšlí stejně.

Ing. Alois Sečkár

  • Svobodní
  • Volby za námi, práce před námi...
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …