Seďa (ČSSD): A co na to ekologie a životní prostředí?

26.03.2022 13:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování potravin a energií.

Seďa (ČSSD): A co na to ekologie a životní prostředí?
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Zajímalo by mne, co konkrétně udělá současná vláda, aby ceny potravin, zboží a služeb nevyšplhaly na hranici, kdy se z průměrně vydělávajícího Čecha, Moravana či Slezana stane chudý člověk. Podle mne jsou nutné dva kroky. Tím prvním je přestat obchodovat s naší energií na zahraničních burzách, a tím druhým krokem je zastavit vývoz obilí, masa a dalších zdrojů do zahraničí. Ano, ihned se ozvou neo-liberální ekonomové, že to bude zásah do tržního prostředí. Ale co je na tom tržního, když jsou u nás nízké platy, které z pohledu cen energií či bydlení neodpovídají těm zahraničním?

Co je na tom tržního, že polostátní firma vyváží energii za české ceny, aby je vzápětí distribuční společnosti a dodavatelé energií pro firmy a domácnosti kupovaly za světové ceny? Co je na tom tržního, aby české firmy vyvážely zemědělské plodiny a maso, aby se tyto produkty ve formě potravin vracely zpět za daleko vyšší ceny, než jsou ceny našich výrobců? Co je na tom tržního, aby se vyváželo obilí a následně bylo dováženo zpět pro potřeby našich pekařů, ovšem za „tržní" ceny?  A co na to ekologie a životní prostředí?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …