Seďa (ČSSD): Chtělo by to více citlivosti a s občany jednat jako s lidmi

25.04.2022 12:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu tažení proti dezinformacím

Seďa (ČSSD): Chtělo by to více citlivosti a s občany jednat jako s lidmi
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Tohle jsou slova bývalého ředitele Vojenského zpravodajství, který ví, o čem mluví: " Přijde mu přímo „odporné“ potírání tzv. dezinformací u nás, a výzvy, aby lidé udávali „dezinformátory“: „Přijde mi to trochu mimo mísu, nevím, co z tohohle národa chce taková výzva vytvořit,“ konstatoval, že to je cesta k většímu rozvratu společnosti.

„Demokracie je o diskusi. Nemůžeme to dělat tak, že tu bude nějaký panel ne hloupých a ne nevzdělaných lidí, kteří ovšem mají svůj nějaký názor, o kterém nemusíme být vůbec přesvědčení, že je správný. A oni budou rozhodovat o tom, co je správně? To je nebezpečné,“ vyzval k zamyšlení spíše nad tím, kde jsou kořeny dezinformací.

Chtělo by to více citlivosti a s občany jednat jako s lidmi: „Občané tvoří tuto zemi, platí daně, ze kterých jdou platy politikům. Politici sami nevytvářejí žádnou hodnotu, ze které by šlo něco pozitivního, co se týče peněz a podobně. Lidé si zaslouží, aby se vláda chovala nikoliv přezíravě, a aby její jednotliví představitelé neprohlašovali, proboha, že ‚vláda tu není od toho, aby se starala o lidi“, nebo s platem čtvrt mega aby neříkali ‚utáhněte si víc opasky‘. To není vůči lidem vůbec fér,“ spráskl Šándor ruce nad výroky některých ministrů i dalších vrcholných představitelů.

Čím dál více polarizující začínají být názory na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Šándorovi se nelíbí jeho snaha nás do válečného konfliktu vtáhnout: „Tato jeho snaha mi skutečně moc nekonvenuje. Možná mi za to někdo bude okopávat kotník, ale co udělal on, aby se tomu konfliktu vyhnul? Co udělal on pro naplnění dohod Minsk-2, na základě kterých byl zvolen prezidentem?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.