Seďa (ČSSD): Když dojdou argumenty, pak následuje pouze osobní útok

25.09.2017 18:29

K článku Cena Rochusu spustila „válku“ v Dobrém dnu s kurýrem

Seďa (ČSSD): Když dojdou argumenty, pak následuje pouze osobní útok
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Když dojdou argumenty, pak následuje pouze osobní útok. K tomu došlo v článku v Dobrém dnu s kurýrem vůči mé osobě. Čtyři na jednoho, to je opravdu nekorektní a také nepoctivé. Ale ukazuje to na morálku těchto pánů.

Je dobře, když opoziční politik oprávněně šlápne dalším politikům na kuří oko. ČSSD dlouhodobě kritizuje stavbu, která doposud stála více jak 60 milionů korun.  A to nejen z důvodu negativních dopadů na životní prostředí a NATURA 2000, ale také z důvodu rozdělení investiční akce na tři, aby se vůbec získala dotace z EU.  Přínos na podporu cestovního ruchu či na zaměstnanost v regionu je téměř nulový. Provozní náklady dosahují milionů korun ročně. Přitom město téměř vůbec nevyužívá historie Velkomoravské říše pro prosazení rozvoje turismu či zaměstnanosti. Je dobře, že se ozvali právě ředitel společnosti Park Rochus, pan starosta, podnikatel a senátor či  krajský zastupitel místopředseda správní rady. Všechny totiž spojují problémy, které s tímto projektem souvisejí, včetně financování závad za zhotovitelem CGM Morava. A také je spojují jejich politické, pracovní či osobní vazby. Což se odrazilo v útoku na jejich dlouhodobého polického oponenta.

K panu řediteli Blahůškovi musím říci, že nemá pravdu a stačí připomenout nedostatečná opatření vůči sesuvům půdy či odvodům vody z cest, elektroinstalaci a další závady. Ty byly mimo jiné zmíněny i při výchozím jednání Kontrolního výboru ZM. I při jednání samotného zastupitelstva města.

K panu starostovi Blahovi uvedu, že velkou politiku do jednání ZM zavedl pan starosta a jeho arogantní chování a jednání je pro opoziční zastupitele známé. A nejen pro ně. Mohu vás pane starosto ujistit, že jsem neztratil kontakt s realitou, právě naopak. A na rozdíl od vás mám mimo jiné prověrku Národního bezpečnostního úřadu na bezpečnostní stupeň přísně tajné. Doufám, že si o ni také požádáte, i když mám pochyby, že by jste ji nakonec získal.

A pokud se oháníte hospodárností a transparentností hospodaření města, tak pouze připomenu některé vaše další hříchy. Například výstavbu Aquaparku s vedenou soudní pří a závadami, které ohrožují budoucí provoz, prodej pozemků a nedodržení pravidel pro výstavbu Nových Štepnic, kdy se mimo jiné o tuto kauzu zajímají orgány činné v trestním řízení či nevýhodná směna pozemků za Kauflandem.

 K panu senátorovi pouze uvedu motto Oskara Wildeho: Žádný člověk není tak bohatý, aby si mohl koupit svoji minulost. A až uděláte pane Valento tolik co já pro občany města, kraje a České republiky, pak můžete kritizovat. A opravdu by mne zajímalo  o jakých lukrativních místech v poslaneckých lavicích hovoříte. Na rozdíl od vás nehájím hazard, ani se nesoudím se svým státem. Ale hájím zájmy občanů a široké veřejnosti. K panu Dvouletému, dlouholetému to šéfredaktorovi DDK, pouze tolik. Nabídku být ve správní či dozorčí radě jsem odmítl z důvodu časových a také z důvodu mé dlouhodobé kritiky tohoto projektu. My jsme měli jinou představu o využití tohoto areálu, který jsem pomáhal předat ze státu na město. Jako sociální demokraté jsme nominovali do dozorčí rady odborníka na životní prostředí i projekty EU, ale ten byl z vaší strany odmítnut. Chápu, že máte krátkou paměť, protože platí: Čí chleba jím, toho píseň zpívám. 

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…