Seďa (ČSSD): Proč je Programové prohlášení současné radniční čtyřkoalice nedůvěryhodným dokumentem

11.04.2022 14:33

Ke škodě věci je, že občané často dají na PR prezentaci než na reálné výsledky práce zastupitelů. Ale hlavně, proč občané města nehledí na to, zda radniční koalice řeší podstatné problémy města.

Seďa (ČSSD): Proč je Programové prohlášení současné radniční čtyřkoalice nedůvěryhodným dokumentem
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Dne 11. 3. 2019 podepsala současná radniční čtyřkoalice v Uherském Hradišti programové prohlášení. Tím byly deklarovány sliby občanům města pro volební období 2018 až 2022. Podívejme se tedy na splnění těchto slibů.

V oblasti dopravy nebylo splněno rozšíření počtu parkovacích míst v širším centru města, a to nehovořím o vyřešení nedostatku parkovacích míst na sídlišti Východ a Štěpnice. Nebyla napojena ulice Průmyslová na obchvat města, ani se nijak nepokročilo k výstavbě obchvatu Jarošova přes řeku Moravu. A každodenní dopravní zácpy ve městě svědčí o tom, že radní o tomto problému mlčí. Naopak se začalo s rozšiřováním dosahu MHD, což se stalo pod výrazným tlakem opozice.

V oblasti veřejného prostoru a životního prostředí je chvályhodné pokračování v rekonstrukci dětských hřišť. Mimochodem, to je plnění i našeho volebního programu. Škoda jen, že namísto kvantity se více neuvažovalo, které prvky jsou na dětská hřiště vhodné a které nikoliv. Radnice výrazně nepokročila v budování nových vodních prvků či opatření pro zadržení vody v krajině. Stále schází větší ochota radních revitalizovat stávající vodní plochy a zvýšit kvalitu zeleně ve městě. Radnice nesplnila revitalizaci centra sídliště Štěpnice, nerekonstruovala tržnici a starou radnici. Namísto toho koupila Františkánský klášter a bývalou budovu Komerční banky.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí

Rozhodně se nedá říct, že radniční koalice zajistila nové dostupné bydlení pro mladé rodiny, seniory a osoby se zdravotním postižením. Přitom základním problémem jsou kromě dopravy odchody mladé generace za prací a za bydlením mimo naše město. Podobně je to nesplnění slibu o vytvoření podmínek pro novou čtvrť města v opuštěném areálu nemocnice.

A co se týče otevřenosti a transparentnosti v poskytování informací nejen o hospodaření města, lze konstatovat zatajování důležitých informací, mající negativní dopady na kvalitu života občanů. O prodeji městského majetku developerům raději nemluvě. To, co je pozitivní, je aktivita řady občanů, kterým se toto jednání stávající radniční koalice nelíbí. V tomto úsilí je jako opozice budeme nadále podporovat. O podpoře podnikání, vysokého školství či zlepšení podmínek pro firmy nabízející vysokou přidanou hodnotu darmo mluvit.

Jistě by bylo možno souhlasit se zvyšováním kvality prostředí a vybavení MŠ a ZŠ, s garantovanými místy ve školkách, podporou spolkové činnosti a rozvoje kulturního a sportovního vyžití, pokud by neexistovaly problémy s kapacitou, pokud by neexistovaly finanční problémy Slováckého divadla i řady spolků, pokud by nebyly vysoké nájmy za pronájem zasedaček či problémy s nutnými opravami veřejných sportovišť.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…