Seďa (ČSSD): Sociální demokraté podporují dostupné bydlení

09.08.2017 13:59

Bydlení je potřeba, která je pro člověka jednou z nejdůležitějších. Při pohledu na ceny bytů a nemovitostí je třeba, aby stát zakročil a pomohl k získání cenově dostupného bydlení. A to nejen pro seniory či mladé rodiny s dětmi.

Seďa (ČSSD): Sociální demokraté podporují dostupné bydlení
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Bydlení je základ pro každého jednotlivce a zejména pro každou rodinu. V současné době jsou pořizovací ceny bydlení vysoké a pro řadu osob je odpovídající bydlení nedostupné. Kromě komerčního bydlení je třeba prosadit sociální bydlení, které zde schází po deregulaci nájemného. S cenami bytů roste i nájemné a je třeba budovat přes 40 tisíc nových bytů ročně. Nová výstavba je nejen věcí státu, ale i samospráv. ČSSD proto zavede nový mechanismus podpory obecního bydlení a zefektivníme Státní fond rozvoje bydlení. Pomocí tohoto fondu budeme podporovat výstavbu obecních bytů a budeme nabízet dlouhodobě bezúročné půjčky na bydlení pro mladé rodiny s dětmi.

Bydlení je základní společenská potřeba a proto budeme chránit a podporovat družstevní výstavbu a výstavbu společenství vlastníků bytových jednotek. Nejen kvalita bydlení, ale i kvalita životní prostředí utváří pozitivní obraz světa. Chceme rovnoměrný rozvoj celé země, prosadíme dostupnou, rychlou, kvalitní a spolehlivou dopravu. Zavedeme jízdné zdarma pro veřejnou železniční a autobusovou přepravu pro děti, žáky a studenty a seniory nad 65 let.

V péči o krajinu a půdu nás čeká velký potenciál pro růst a modernizaci našeho venkova. Nové zábory zemědělské půdy budou minimální a přednostně budou využívány brownfieldy. Posílíme postavení českých zemědělců i vytvoření nových pracovních míst na venkově. Pro ČSSD je důležitá ochrana životního prostředí a naší krajiny. Prosadíme snižování naší závislosti na fosilních palivech a prosadíme nový přístup k péči o lesy. Chceme, aby Česká republika byla dobrou zemí pro život každého našeho občana.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…