Seďa (ČSSD): Svoji kandidaturu do Senátu beru s pokorou

02.06.2020 14:01

Zkušenosti z poslanecké sněmovny jsou ničím nenahraditelné, protože tato práce odhalí morální a odborné kvality každého politika. Proto svoji kandidaturu beru s pokorou. Jsem přesvědčen,že v dnešní politice schází zejména srdce a zdravý selský rozum.

Seďa (ČSSD): Svoji kandidaturu do Senátu beru s pokorou
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Včera jsem oficiálně ohlásil svoji kandidaturu do Senátu ve volebním obvodu č.81. Rozhodl jsem se proto, že chci pomoci nejen sociální demokracii a jejímu levicovému programu, ale zejména svému regionu, kde žiji a pracuji. Hodlám využít svých dlouholetých životních, pracovních i politických zkušeností proto, aby se našim dětem a našim vnukům u nás na Moravském Slovácku a Horňácku žilo lépe. Vím, které problémy trápí mé spoluobčany nejvíce a také znám recepty, jak tyto problémy řešit. Od dnešního dne bude zveřejňovat své návrhy na řešení společenských problémů v zemi, protože si uvědomuji, že má práce bude práce zákonodárná.
Nyní si na úvod dovolím pá programových priorit, které se váží k našemu regionu a které chci prosazovat.

Mé priority

  • Zajištění a rozvoj kvalitních a dostupných veřejných služeb (kvalitní zdravotní péče v každé okresní nemocnici, zajištění letecké záchranné služby v kraji, pomoc při výstavbě kamenného hospice, dostupná veřejná doprava v kraji, co nejrychlejší dokončení obchvatu D55, zlepšení dopravní infrastruktury)
  • Ochrana a obhajoba práv zaměstnanců (ochrana zaměstnanců zákoníkem práce, podpora vyšších mezd a platů, spolupráce s odborovými organizacemi)
  • Podpora seniorů, zdravotně hendikepovaných a rodin s dětmi (cenově dostupné družstevní a obecní bydlení, rozšíření terénních sociálních služeb, kvalitní vzdělávání v kraji)
  • Ochrana přírody a vodních zdrojů (zákaz těžby štěrkopísku a ochrana pitné vody, zvýšení lesních ploch, investice do zachycení vody v krajině, výstavba přehrad a rybníků, ekologizace zemědělství, zlepšení životního prostředí snížením emisí)
  • Zajištění obrany země a bezpečnosti občanů (podpora našeho členství v NATO a EU, zlepšení podmínek pro IZS, energetická a potravinová soběstačnost, podpora průmyslové diplomacie, spolupráce s AOBP a ALV)
  • Zachování a podpora kulturních, historických a společenských tradic v našem regionu (spolupráce s neziskovým sektorem, investice do kulturních památek)
  • Rozvoj sportovních a pohybových aktivit dětí a mládeže (podpora sportovních a zájmových organizací a soutěží, spolupráce s MŠ a ZŠ, podpora POKOS – příprava obyvatelstva k obraně státu)

Ing. Antonín Seďa

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.